Relationshipwrecks – Cui pe cui se scoate?

Relationshipwrecks - Cui pe cui se scoate?

de Ana Maria Căciulă – redactor

Am dat de foarte multe ori în ultimul timp peste o frază care a devenit un fel de zicală printre adolescenții din ziua de azi: „The best way to get over someone is to get under someone else“. Lăsând la o parte faptul că are o conotație sexuală și de fapt spune că ar trebui să întreținem relații sexuale cu cineva doar pentru a-l uita pe cel care ne-a frânt inima sau ne-a făcut să suferim, chiar este un lucru la care oricine ajunge să se gândească la un moment dat.

Pentru mulți, o relație apărută peste noapte este doar o metodă de a-l face pe cel în culpă să se simtă gelos, în speranța că acest lucru îl va face să regrete despărțirea și să se întoarcă înapoi la ce era înainte. De cele mai multe ori, nu este cazul de așa ceva, pentru că majoritatea despărțirilor au ceva în comun: un motiv. Fie că este unul tâmpit, copilăresc, fie că este unul serios, nimeni nu se desparte de cineva fără să aibă niciun motiv, chiar dacă se întâmplă ca acel motiv să fie câteodată o altă persoană care intervine într-un cuplu. Prin urmare, faptul că tu ești cu altcineva mâine dimineață nu o să îl intereseze prea mult pe individ, întrucât el a avut un motiv pentru care s-a despărțit de tine și asta nu schimbă cu nimic părerea lui despre relația pe care ați avut-o.

Cu toate astea, există și cazuri speciale, în care nu există un motiv propriu-zis sau cel puțin solid pentru o despărțire, cu toate că aceasta se produce în cele din urmă. Aici se pune problema: cum își revine cineva după o despărțire? Cu toții știm soluțiile din filme, gen chestia cu mâncatul în mod excesiv de înghețată sau ciocolată. Cel puțin eu nu am întâlnit vreodată o persoană care să vrea să mănânce după o despărțire. Din contră, nu ai poftă de mâncare, nu ai o stare pozitivă, te gândești tot timpul la acel lucru și ți-e foarte greu să treci peste dezamăgire, mai ales că sunt sentimente la mijloc. Întrebarea este: Dacă ai avea pe cineva lângă tine, care să fie exact cum ai vrea tu și ar avea grijă de tine și nu ți-ar greși cum a făcut-o cel de dinainte, ți-ar fi mai ușor să treci peste?

Cred că asta depinde de fiecare persoană în parte și de contextul în care s-a produs despărțirea și cum s-au schimbat lucrurile pentru amândoi după aceea. Însă este și aceasta o posibilă metodă de a vindeca inima după o suferință de care v-ar scăpa timpul într-o perioadă mai lungă, probabil. Trebuie, în schimb, să aveți mare grijă dacă alegeți acest drum, să nu îl răniți pe cel care încearcă să vă ajute să treceți peste trecut.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *