Critica Universala – Megafonistul de toate zilele

CRITICA_UNIVERSALA

LOGO_CRITICA_UNIVERSALA_RUBRICA_TEEN_PRESS

de Mădălina Meilă – redactor

Eram zilele acestea în metrou când, de nicăieri, apare un domn care devenise megafonist în toată regula. Vorbea atât de tare la telefon încât cel puțin 2 vagoane de oameni au întors capul să vadă ce se întâmplă. Valuri întregi de persoane care se holbau și râdeau nu îi atrăgeau atenția cu nimic, el continua să fie țăran.

Astfel de exemple întâlnim zilnic în frumosul și misteriosul București. Oameni fără educație, din punctul meu de vedere, care țin morțiș să audă tot metroul/autobuzul ce probleme întâmpină ei. Ajungi să cunoști întreaga poveste a vieții unui om de genul acesta, pentru că nu se sfiește și urlă ca nebunul că nevastă-sa l-a înșelat sau că s-a dus la doctor și a aflat ca are hemoroizi. Pe mine mă amuză, dar în același timp mă și întristează. Nu îți speli hainele murdare în public, nu trebuie să afle tot poporul ce probleme ai tu pentru că, uneori, e chiar jenant.

Un lucru de observat este că numai vârstnicii procedează în acest fel. Ce o fi în capul lor, nu mai ei știu! „Aoleu, maică, am fost la doamna doctor și mi-a zis că trebuie să iau pastile pentru y, bine că mi-am luat pensia 7 milioane astăzi, mă duc să mi le cumpăr, ce amărâtă sunt!“. Așa, dă ocazia celor din public să afle ca astăzi ai facut rost de bani și că este foarte posibil să îi ai la tine, cu siguranță nu se va întâmpla nimic…

Faza asta cu urlatul la telefon se mai face și din laudă, pentru că am un vecin la etajul 1 care de fiecare dată când îi sună telefonul, se duce la balcon și se abonează la megafon ca să afle lumea pe cine cunoaște el și cât de important este.

Dacă există cineva care face prostia asta în public și îmi citește articolul am un sfat pentru el: Arată-ți educația, că și cu o floare se face primăvară.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *