Critica Universala – Pe bune?!

LOGO_CRITICA_UNIVERSALA_RUBRICA_TEEN_PRESS

de Carla Francesca Boboc – redactor

Săptămânile astea m-a tot enervat o chestie. Şi cum nu pot să o las aşa, m-am gândit să vă povestesc şi vouă ca să îmi spuneţi şi părerea voastră.

Acum ceva timp, d-na profesoară de T.I.C. (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor) ne-a spus că fiecare trebuie să aducă 16 lei pentru că S-A LUAT HOTĂRÂREA ca anul acesta să participe tot liceul la Concursul Internaţional de Matematică Aplicată Cangurul. Pe bune?! Adică da, înţeleg să participe clasele de real, dar nu şi cele de filologie.

Cum poţi cere atâtor elevi să dea nişte bani pentru un concurs de matematică, în condiţiile în care ei nu mai fac matematică? Şi dacă am făcut până acum, a fost doar aşa, ca să nu supărăm orarul, în care scria că avem două ore pe săptămână. Numai matematică nu făceam! :-j

Într-adevăr, nu e o sumă de „nedat“ pentru mulţi dintre noi. Dar indiferent de sumă, asta nu le dă dreptul să ne oblige să dăm bani pentru un concurs la care, în mod normal, te duci doar dacă vrei. Şi dacă dai banii, îi dai doar să apari pe o listă, laolaltă cu ceilalţi elevi din liceul tău. Pentru că dacă te duci… nu prea ai ce să faci acolo.

Când am zis că am fost obligaţi, nu am glumit deloc! În sensul că d-na profesoară ne-a „avertizat“ că dacă nu aducem banii, nu vom avea media 10 la materia dumneaei. Din nou: pe bune?! Şi iată că celor câţiva viteji care se băteau cu pumnul în piept că ei nu dau nimic li s-a cam spulberat curajul…

Bineînţeles, avantajele sunt de partea lor: se acordă diplome de participare şcolilor, directorilor şi cadrelor didactice organizatoare din fiecare centru de concurs, asta oficial. Însă am auzit că s-ar lăsa şi cu ceva tabere… Nu pentru noi, dragilor! Ci pentru profesorii care reuşesc prin „cele mai frumoase mijloace“ să adune cât mai mulţi participanţi din şcoala/liceul unde predau.

Invidioasă? Rea? Exagerată? Nu, nici una din astea. Sunt doar intrigată de faptul că le cam plătim (OBLIGAŢI, nu din proprie iniţiativă) prestigiul şi eventual ieşirile la iarbă verde acestor cadre didactice.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *