Relationshipwrecks – Sindromul friendzone

Relationshipwrecks -

Relationshipwrecks -

de Cezara Panait – redactor

În primul rând, ce anume înseamnă termenul „friendzone“? Ei bine, friendzone este situaţia aceea neplăcută, în care persoana pe care o placi te tratează ca pe un prieten foarte bun, intim chiar, dar care nu are şi alte sentimente pentru tine.

Oricine se poate afla, la fel de uşor, de ambele părţi: cel care este plăcut sau cel care place. În primul caz, cel mai important ar fi să îţi faci ordine în gânduri şi să te hotărăşti ce anume îţi doreşti de la respectiva persoană, iar apoi să acţionezi în consecinţă. Dacă nu te-ai vedea niciodată într-o relaţie cu prietenul tău/prietena ta, cel mai bine ar fi să nu îi mai dai speranţe deşarte şi să îi spui exact ce simţi.

Altfel, ar putea spera mult şi bine că într-o zi sentimentele tale se vor schimba şi veţi fi fericiţi până la adânci bătrâneţi. Aşa că, pentru binele amândurora, nu te gândi că îi vei răni sentimentele când îi vei spune adevărul. Dimpotrivă, dacă chiar te place, s-ar putea să sufere şi mai mult dacă îi hrăneşti iluzia, amăgindu-l în zadar.

Pentru cei care au ajuns în friendzone de partea celor care îşi plac un prieten apropiat, un lucru este clar: într-un fel sau altul, trebuie să ieşi din situaţia aceasta, doar nu vrei să rămâi mereu îndrăgostit de cel mai bun prieten, nu?

Aşadar, ce poţi face pentru a ieşi din friendzone?

Nu contează dacă eşti fată sau băiat, lucrurile stau la fel în ambele cazuri. Primul lucru pe care îl poţi face este să începi să te distanţezi treptat de acea persoană, să îi arăţi că viaţa ta nu se învârte în jurul ei/lui şi că tu poţi relaţiona foarte bine şi cu altcineva. Să rupi legătura de prietenie defitiniv ar fi o măsură prea dură, doar ca să treci peste dezamăgirea în dragoste.

Pentru băieţi, e bine să ştiţi că fetele nu caută „căţeluşi“, aşa că aţi putea renunţa la atitudinea supusă şi să deveniţi masculul „alfa“. Oricât i-ar plăcea unei fete atenţia unui băiat, o va aprecia şi mai mult atunci când nu i se va mai părea că i se cuvine. Cu alte cuvinte, faceţi-le pe fete să se întrebe de ce nu le mai căutaţi. Arată-i că vorbeşti şi cu alte fete, iar atunci s-ar putea să devină geloasă, pentru că i se părea că vei rămâne doar al ei. Apoi, după o perioadă în care ai lăsat-o pe ea să îşi arate interesul faţă de tine, fă-ţi cunoscute adevăratele sentimente. Lucrurile stând astfel, ai o şansă să se îndrăgostească şi ea de tine.

În ceea ce priveşte fetele, trebuie, ca şi în cazul băieţilor din friendzone, să nu îi mai căutaţi voi primele. Unii poate nu dau o mare importanţă acestui lucru şi greşesc, pentru că dacă îl cauţi numai tu, vei părea disperată sau prea interesată, iar el te va considera deja „cucerită“. Să fim serioşi, nimănui nu îi place ceva ce este sigur că poate avea. Nimănui nu îi plac lucrurile uşor de obţinut. Provocările ne ademenesc pe toţi şi ne fac să dorim să câştigăm „fructul interzis“. Dacă înainte îi ascultai toate pălăvrăgelile despre nu-ştiu-ce fată, acum nu-l mai ajuta în toate problemele lui amoroase. Arată-i că ai şi tu viaţa ta, ieşi cu alţi băieţi, fă-l să descopere o altă latură de-a ta, pe care nu o cunoscuse până acum. Nu mai fi doar fata pe al cărui umăr poate plânge, fii fata pe al cărui umăr şi-ar dori să-l sărute. Este cu totul altceva. Dacă după toate astea el se va face pierdut, uitaţi-l şi voi şi treceţi mai departe. Dacă aveţi însă noroc, el îşi va da seama ce fată are alături şi va încerca să vă cucerească.

Cel mai bine ar fi totuşi să încercaţi să nu intraţi deloc în friendzone. În cazul în care nu vreţi o relaţie de dragoste cu cineva, încercaţi – pe cât posibil – să nu spuneţi lucruri interpretabile, să nu îi daţi de înţeles că aveţi altfel de sentimente pentru el în afară de cele de prietenie, iar acea persoană va înţelege că ar trebui să caute dragostea în altă parte.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *