Relationshipwrecks – Cum mentinem o relatie la distanta?

Relationshipwrecks -

de Cezara Panait – redactor

Aproape oricine poate avea o relație, dar cu siguranță nu oricine poate avea o relație la distanță, și să fie și ceva serios. Este cunoscut faptul că „dragostea e oarbă“, așa că nu îi putem comanda inimii noastre de cine să se îndrăgostească. Ei, dar ce facem atunci când alesul/aleasa e din alt oraș sau chiar altă țară?

Prima regulă este să vă decideți dacă puteți avea o astfel de relație și dacă veți fi dispuși să suportați consecința principală: să nu vă vedeți decât în vacanțe, weekend-uri, ceea ce s-ar putea să fie o problemă pentru cei foarte atașați, care au nevoie de atenție constantă din partea persoanei dragi.

Odată ce ați trecut de acest pas, amândoi partenerii trebuie să conștientizeze care sunt termenii și tentațiile unei astfel de relații, încă de la început. E necesar să stabiliți dacă sunteți de acord să vă vedeți și cu alte persoane sau dacă veți respecta monogamia în cuplu.

Apoi, trebuie să aveți în vedere cel mai important lucru – încrederea în partener, încrederea că nu o să vă înșele cât timp sunteți despărțiți și că vă spune adevărul în orice circumstanțe. N-ar fi indicat să vă bazați pe principiul: „Oricum nu va afla niciodată“, pentru că vă amăgiți singuri. Poate va afla, poate nu, dar e clar că ceva nu merge bine dacă sunteți infidel, așa că ar fi corect să vă hotărâți ce vreți și să nu îi răniți pe cei din jurul vostru.

Așadar, nu este loc pentru gelozie. Fiecare își va continua viața socială, se va vedea cu alții, dar va păstra limitele amiciției. O relație la distanță nu poate fi de ochii lumii, ci este una care facilitează descoperirea personalității partenerului, pentru a vă da seama dacă există compatibilitatea dorită. Atunci când nu vă potriviți, veți căuta pe altcineva, dar numai după ce ați clarificat situația și cu persoana cu care aveați o relație.

Pentru a menține o astfel de idilă, asigurați-vă că nu neglijați facilitățile posibile. Priviți lucrurile așa cum sunt și încercați să vă bucurați de lucrurile mărunte. Uneori, legături ca aceasta fac oamenii să se apropie mai mult, fiindcă, neavând posibilitatea de a se întâlni, își petrec cea mai mare parte a timpului vorbind. În acest fel, puteți afla multe amănunte din viața persoanei respective, pe care nu le-ați fi aflat dacă ați fi văzut un film și apoi ați fi mers la un restaurant și ați fi schimbat două vorbe.

Desigur, puteți face lucruri împreună, cum ar fi să vizionați diverse filme, seriale în același timp, comunicând prin intermeniul rețelelor de socializare. Un alt beneficiu pe care îl aduce relația la distanță este faptul că fiecare își păstrează individualitatea, care s-ar putea pierde atunci când petreceți prea mult timp împreună, descoperind ce nu vă place la celălalt.

Vă puteți face surprize, venind mai devreme decât erați așteptat, puteți trimite flori, cadouri prin poștă, scrisori – care, deși pot părea demodate, sunt încă interesante și păstrează o doză de mister.

Dacă vă veți obișnui cu ideea că o relație la distanță este doar un lucru temporar – pentru că ori vă veți despărți, ori veți ajunge împreună în același oraș –, atunci veți reuși să treceți și peste celelalte probleme ce pot interveni între voi. Deci, nu încercați să vă controlați partenerul, aveți încredere în el și vedeți ce se va întâmpla mai departe. „Life is like a box of chocolate – you’ll never know what you gonna get.“

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *