Relationshipwrecks: Prima noapte, mit si realitate. Pour femme.

de Sabina Lazăr – redactor

Viaţa nu este o înşiruire de filme hollywoodiene, cu final fericit şi rezolvări convenabile, după cum sunt sigură că ştiţi deja. Prima experienţă sexuală poate deveni degrabă o împrejurare spinoasă pentru mulţi. Aici ne confruntăm cu temeri, complexe şi cu o dorinţă poate exacerbată ca respectivul act să aibă loc. Aşadar, să nu vă aşteptaţi la prinţi din basme care vă aduc până la extaz sau la femei experimentate care să vă aducă pe culmile artei tantrice. Deoarece e un subiect vast, am decis să mă ocup întâi de viziunea feminină asupra acestui eveniment, iar numărul viitor voi dezvolta problema cu referire la bărbaţi.

În primul rând, fetele fie îşi imaginează diverse scenarii în legătură cu primul lor act sexual, fie decid la un moment dat că au îndeajuns de multă încredere în omul de lângă ele şi fac următorul pas. În legătură cu prima variantă ar exista câteva obiecţii, pentru că aproape niciodată imaginarul nu devine realitate, iar aşteptările mult prea mari duc la dezamăgiri comparabile. Cât despre dezamăgiri, ele sunt avantajoase cât timp te aduc cu picioarele pe pământ, dar totodată pot cauza diferite complexe. Şi complexele în viaţa intimă nu duc la lucruri bune. Acestea vă pot ţine în loc, vă pot face să nu experimentaţi degrabă toate fanteziile sau, mai rău, vă pot inhiba până în situaţia în care veţi refuza să vă mai culcaţi cu cineva în viitorul apropiat. Desigur, complexele nu vin din neant şi cauza cea mai des întâlnită este partenerul. Aşa că sfatul meu prietenesc este să vă alegeţi cu grijă omul cu care vă veţi împărţi această amintire.

Una din cele mai mari frici pe care o poate avea o femeie la început de drum este să se dezbrace în faţa cuiva. Vă recomand călduros să staţi liniştite, totul este în capul vostru. Orice bărbat (şi mai cu seamă băieţii) vor considera o şansă să privească un corp descoperit la doar un metru sau mai puţin de ei. Aşadar, nu lăsaţi un blocaj psihologic să vă răpească o experienţă plăcută. O altă teamă este cea care priveşte durerea ce vine odată cu prima penetrare. Aici nu vă pot linişti, deoarece depinde de fiecare organism în parte. Cazul fericit este când, după primul contact, durerea este minimă şi sângerarea la fel. Pe de altă parte, nu am de gând să vă mint, poate fi extrem de inconfortabil, veţi dori ca partenerul să se oprească şi să nu mai încerce niciodată. În acest caz, puteţi face doar două lucruri: să suportaţi durerea şi să îl rugaţi pe omul de lângă voi să fie mai blând, iar preludiul mai lung.

Dacă tot am spus că partenerul e important, se poate întâmpla ca el să termine mai repede decât v-aţi aştepta. Asta e din cauza faptului că sunt nerăbdători şi excitaţi, mai ales dacă se află la prima abatere. A doua încercare ar putea să dureze mai mult, aşa că fiţi tolerante. Totodată, jucaţi-vă frumos. Nu îl jigniţi în nici un fel, pentru că băieţii sunt sensibili (cu toate că masca lor nu prea arată asta), iar orice lovitură în orgoliul lor ar putea să vă dăuneze şi vouă. Fiţi deschise, dar nu maliţioase, gândiţi-vă că din respectivul act veţi învăţa amândoi. Mai mult, încercaţi să controlaţi situaţia, dar nu până la extreme. Întotdeauna să aveţi grijă ca partenerul să nu treacă peste limite, să vă oblige să faceţi ceva ce nu doriţi. Mai bine vă retrageţi politicos decât să riscaţi să aveţi o traumă.

În încheiere, două sfaturi: în locul în care veţi consuma actul să fiţi doar voi doi (factorii externi pot diminua plăcerea şi veţi fi distrase de părinţi care mişună prin casă, de exemplu) şi să vă protejaţi întotdeauna! Sper că la ultimul punct nu am de ce să argumentez. În rest, distraţi-vă şi găsiţi-vă plăcerea!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *