Games – Sniper Elite V2 sau cum inveti anatomie jucandu-te

de Vladimir Pogonariu – redactor
foto: gamespot.com

Nu ştiu de unde a apărut sau cum am aflat de el. Nu ştiu de ce l-am luat sau ce legătură am eu cu acest gen de joc. De fapt, ştiu, dar sună bine. Jocul mi l-a recomandat cineva. Sincer, la început am crezut că o să fie genul ăla de FPS în care eşti tu, arma şi un câmp de bătaie. No story, no life, no nimic. Daaar, se pare că am avut o mică surpriză. De data asta placută.

Jocul este o combinaţie de FPS şi Third Person Shooter. E un fel de Splinter Cell Conviction, numai că eşti lunetist şi este produs de Rebelion (şi vai, cât de drăguţ sună, mai ales în video-ul de început). Practic, ce se întâmplă? Eşti în Al Doilea Război Mondial, spre sfârşit, prin Berlin, când ruşii vin peste nemţi în încercarea de a le fura oamenii de ştiinţă care lucrează la proiectul V2, ceva cu rachete, distrugere… înţelegeţi voi. „My mission is to stop them“. Şi aşa te trezeşti tu în mijlocul oraşului devastat, cu o puşcă cu lunetă, două mine, o infinitate de pietre, un pistol şi o armă automată împotriva ruşilor. Şi distracţia poate începe.

games - sniper elite v2 sau cum inveti anatomie jucandu-te


Cum jucaţi, este alegerea voastră. Puteţi să lăsaţi sniper-ul deoparte – ceea ce ar fi o mare ruşine – şi să încercaţi să îi măcelăriţi sau să respectaţi jocul şi să alegeţi o abordare mai tactică. Stealth, mine puse cu grijă, diversiuni şi multe, multe cinematics-uri datorate faimosului bullet-cam. Da, chestia aia este absolut fantastică. Când ai un kill cu sniper-ul la o distanţă relativ mare, îţi arată traiectoria glonţului… inclusiv prin corpul inamicului. Poţi să vezi cum îi intră prin piept, traversează inima şi se opreste în plămân. E pur şi simplu fascinant. Şi încă un lucru bun de remarcat: ai puncte, în single player. La fiecare kill îţi spune tipul şi punctajul, uneori şi distanţa. Ceea ce este frumos şi competitiv.

La capitolul grafică… nu se lasă mai prejos. Este mai mult decât frumos. De la copii fidele ale autoturismelor şi clădirilor până la uniformele originale, totul arată impecabil şi pătat de sânge :-). Nici partea de sunet nu este rea, de asemenea. Totul, dar absolut totul, se îmbină minunat şi nu îţi trebuie un super sistem ca să îl joci. Eu, personal, l-am încercat pe un laptop. Dacă mie mi-a mers, cred că voi nu ar trebui să aveţi probleme.

games - sniper elite v2 sau cum inveti anatomie jucandu-te


Şi… cam atât. Nu prea mai ştiu ce să zic despre el. Nu pentru că nu ar fi de spus, ci pur şi simplu nu ştiu de unde să încep. E chiar un joc bun, cum nu am mai jucat de mult. Şi da, mi-a captat atenţia. M-a făcut să îl joc două-trei zile la rând, ceea ce e ceva în cazul meu. E interesant pentru că nu are o poveste rigidă şi pentru că adeseori eşti pus în postura de a alege. Şi e interesant pentru că nu este arcade. Este o simulare cât se poate de curată, dar nu ştiu cât de apropiată de realitate, din păcate. Dar, cred eu, este suficient de aproape cât să ne înveţe biologie şi cum să tragem cu arma, both at the same time.

[youtube]WGzyKHl7Geo&ob[/youtube]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *