Critica Universala – Lenea, boala secolului 21

LOGO_CRITICA_UNIVERSALA_RUBRICA_TEEN_PRESS

de Mădălina Meilă – redactor

Cam ăsta este adevărul trist despre oameni, majoritatea sunt foarte leneşi. Ideea că pot lăsa totul pe mâine a început deja să cucerească mintea sclipitoare a multor adolescenţi. Toată treaba asta îi strică pe ei ca oameni, căci lenea îi impiedică să facă atât de multe lucruri de care ei sunt capabili şi care ar fi chiar impresionante! Poate că dacă lenea n-ar exista, lucruri noi s-ar fi inventat până acum, ne-am fi dezvoltat mult mai repede ca societate şi nu ar mai fi existat anumite probleme universale de care ne lovim zilnic.

De multe ori auziţi expresia „Este inteligent, dar leneş“. Este o expresie care pe mine mă oftică, pentru că nu pot să înţeleg cum un om lasă deoparte potenţialul uriaş pe care îl dobândeşte în schimbul frecării mentei. Efectiv, îşi forţează psihicul să ajungă la un nivel mediocru, pentru că asemenea unei maşini care, dacă stă pe loc, cu timpul nu va mai fi bună de nimic, aşa şi cu mintea. Vor ajunge la un punct în care ţinerea de minte va fi substanţial redusă şi activităţile, fie şi ele normale, vor fi mult mai greu de dus la sfârşit.

Este dezamăgitor să realizezi aceste lucruri, să vezi cum unii oameni efectiv renunţă şi preferă să nu facă nimic cu viaţa lor. Şi după ce că nu fac nimic cu viaţa lor, aceşti oameni se plâng extraordinar de mult. Îi vezi că îţi spun că s-au săturat să facă nu ştiu ce, că vor să doarmă, să se relaxeze, că n-au chef de nimic, îţi dai seama că au un sictir constant în ei. Comportamentul acesta este molipsitor şi asta se vede în cifre. Sunt o grămadă!

Am mai observat ceva la oamenii leneşi. Din când în când, ei mai au revelaţii d-astea interesante, în care îşi spun că de mâine se vor schimba şi vor începe să facă aia şi aia, şi aia şi tot aşa. A doua zi, tot la orele după-amiezii se trezesc, tot frecarea mentei se încadrează în agenda zilnică. Haideţi, fraţilor, respectaţi-vă revelaţiile că sunt chiar constructive! Lăsaţi dracului lenea că o să leneviţi destul la pensie! 🙂

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.