Counter Strike Global Offensive

Counter Strike Global Offensive


Counter Strike Global Offensive

de Emil Drăgănescu – redactor

Câţi dintre voi nu au jucat CS? OK, proastă întrebare. Lăsaţi-mă să reformulez: Câţi dintre voi joacă încă CS? După numărul de mâini ridicate, se vede că seria a fost şi va fi mereu apreciată de fanii hardcore ai tacticii militare. La 12 ani după debutul timid, iată că vine un nou episod care se vrea o reeditare a tuturor vechilor caracteristici pozitive, cu suficiente elemente noi pentru atragerea jucătorilor. Grafică îmbunătăţită, arme cu un uşor aspect de CoD dar şi un sistem de matchmaking proaspăt.


Counter Strike Global Offensive

Prima dată când am văzut imagini cu Global Offensive, mi-am tras o palmă rapid, gândindu-mă la impactul lor asupra copiilor modernwarefare-izaţi din ultmii ani. Totuşi, Valve a păstrat vechea reţetă.
Multe din vechile hărţi se întorc: Aztec, Dust, Dust 2. Sunt toate aici, schimbate, dar nu destul încât să nu mai poată fi recunoscute. Jocul, ce pare atât de simplu la suprafaţă, îţi dovedeşte cu rapiditate că nu e aşa. Poţi, în continuare, să mori de la un singur glonţ plasat bine între ochi. Mai mult, modurile de joc consacrate reapar, cu mici deosebiri. Sunt ostatici, bombe ce trebuie dezamorsate şi multă tactică.


Counter Strike Global Offensive

Din punct de vedere al gameplay-ului, echipa anti-teroristă nu va mai putea să cumpere kituri pentru dezamorsarea bombelor, ca în versiunile anterioare. Ele vor fi acordate total aleatoriu unor membrii din echipă, în funcţie de skill-urile de care au dat dovadă (implicit şi de numărul de frag-uri).
Teoretic, producătorii ne spun că în cazul în care omuleţii care joacă pleacă subit, vor fi înlocuiţi de boţi asemănători ca nivel de dificultate. Tare mi-e frică de meciuri fulminante de boţi, doar pentru păstrarea locurilor ocupate.
Bineînţeles că în 2012 nu se putea fără console. Tocmai de aceea experienţele vor fi împărţite între PS3 şi bătrânele PC-uri. Se va experimenta şi sistemul Playstation Move, pentru o acurateţe crescută.

La cum se prezintă lucrurile, pare atractiv pentru veteranii trecuţi prin război, dar şi pentru cei crescuţi cu un controller în mână. Sfatul meu e să-i daţi o şansă când va apărea, în primul trimestru al anului viitor.


Counter Strike Global Offensive

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.