Apocalipsa in vremurile noastre

Rubrica Iluzie sau realitate?

de Robert Frunză – redactor

În ultimii 10 ani au apărut o multitudine de versiuni ale sfârşitului lumii. În acest articol voi încerca să acopăr cât mai multe versiuni. Prima menţiune a fost cea din Biblie, dar nu voi vorbi despre aceasta, voi vorbi despre miturile actuale.

Unul din multele mituri spunea că în anul 2000 lumea se va sfârşi din cauză că se schimbă mileniul. Alt mit spunea că va apărea o nouă eră glaciară, rezultat al căderii unui meteorit similar cu cel care a cauzat dispariţia dinozaurilor. În 2004, timp de 3 luni, se spunea că lumea va fi lovită de un meteorit. Iniţial s-a spus că un meteorit va lovi Pământul în 2006, după s-a spus 2012 şi în cele din urmă au căzut de acord că se va întâmpla în 2060. Om trăi şi om mai vedea.

În 2001 se spunea că Soarele va exploda, în martie 2009 a apărut filmul „Knowing“, cu Nicholas Cage, care susţinea această teorie. În 2002 se spunea că poluarea va distruge stratul de ozon ce protejează Pământul de razele nocive ale Soarelui. Reacţiile au fost începerea construirii maşinilor cu un nivel mai mic de emisii de gaze, urmând fenomenul ECO. Apoi a apărut ideea că miezul Terrei se va încălzi şi planeta noastră va exploda.

În 2006 a apărut filmul „23“, cu Jim Carrey, şi puţin mai târziu teoria care spunea că sfârşitul va fi în 21.12.2012; se zice că orice duce la numarul 23: 20+1+2=23. Unii spun că este 21.12.2012, eu unul sunt de părere că ar fi mai potrivit 23.12.2012.

Au existat unii cercetători care spuneau că toţi oamenii de pe planetă vor muri din cauza apariţiei unui virus, alţii spuneau că vor muri în urma unui Al Treilea Război Mondial. Tot în 2009, ca reacţie la filmul „23“ şi ca reacţie la prezicerile lui Nostradamus, a apărut filmul „2012“ care prezenta în detaliu sfârşitul lumii.

Concluzie: Oamenii întotdeauna au găsit un ceva de care să se teamă, ceva care să-i facă să-şi dea seama că au doar o viaţă şi trebuie să profite de ea. Sfârşitul poate apărea sub mai multe forme, partea frumoasă e că nimeni nu ştie când sau sub ce formă va fi.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Andrei Antonescu

    Aleluia, sper sa ramana asa, interesant articol.
    P.S. Numarul 23 a fost un film placut, si interpretarea dramatica a lui Jim Carrey a fost ca o gura de aer proaspat din repertoriul sau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.