AVC: Modelele false impuse de televiziune

AVC - Pro avort

AVC - Pro avort

de Ana Maria Pop – seminarist

Dacă deschidem televizorul, la orice oră, chiar și pe cele mai importante programe TV, vom vedea cum sunt promovate așa-zisele „modele“ din zilele noastre. Emisiunile ne impun că este foarte frumos să arăți ca Bianca Drăgușanu, să te comporți ca Oana Zăvoranu sau să ai un nivel de pregătire echivalent cu cel al Andreei Tonciu. Lista poate continua la nesfârșit și poate chiar mâine va mai apărea încă o mare „valoare“, demnă de urmat, o femeiușcă blondă strident, siliconată, botoxată și operată prin toate locurile posibile, care abia a terminat școala generală.

Lipsa de criterii și de bun gust a celor care aleg subiectele programelor TV, aduc un dezavantaj enorm tinerilor, care deja au devenit obsedați și nu ratează nicio emisiune. Efectul se vede chiar și asupra celor care privesc din întâmplare defilarea fără sfârșit a acestui gen de personaje pe rețelele de socializare sau oriunde altundeva. Adică, serios, cine nu a văzut până acum, pe stradă, vreun afiș cu Bianca Drăgușanu, în care făcea reclamă la vreo firmă de pantofi sau la nu știu ce salon de înfrumusețare.

Astfel, mii de tineri s-au schimbat radical, ajungând o adunătură de pipițe și de golani care încearcă să imite ce văd la televizor. De aceea, nici educația nu mai reprezintă o prioritate pentru ei. De fapt, nu mai au niciun scop în viață, decât acela să ajungă cunoscuți pe Facebook și să adune milioane de like-uri, la fel ca idolii lor.

Credeți că această invazie de „mini Anda Adam“, respectiv „mini Alex Velea“ se va opri vreodată? Eu cred că da. Răul poate fi îndreptat prin prezentarea unor adevărate modele. Nu mă refer la vreun student eminent, olimpic la toate materiile, sau la vreun om de știință. Trebuie promovați oamenii simpli, care și-au realizat scopul în viață și care au reușit să fie ei înșiși. Oamenii care au reușit să schimbe ceva, aceștia trebuie considerați niște modele adevărate!

Nu sunt sigură că această schimbare va avea loc prea curând, însă, până atunci, vă recomand să nu luați în considerare promovarea de la televizor. Fiți voi, așa cum vă doriți și nu ascultați răutățile altora, fiindcă a devenit o mare realizare să reușești să fii propria persoană!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *