AVC – La cine apelam cand suntem in pana de idei?

AVC - Anti invatatul dupa-amiaza

AVC - Pro avort

de Ana-Maria Pop – redactor

Cu toții avem momente când suntem în pană de idei, când habar n-avem ce să facem într-o anumită situație. Ei bine, în acest moment, nici eu nu pot spune că „m-a lovit inspirația“ și că am în minte atâtea subiecte legate de acest articol, încât să nu știu în ce ordine să le abordez.

Recunosc că, din când în când, o chem pe mama să mai îmi dea încă o idee sau îmi sun prietenele. Probabil mulți dintre noi ne găsim inspirația în persoanele apropiate nouă care ne demonstrează că sunt mereu dispuse să ne ajute.

Deci, răspunsul la întrebarea „La cine apelăm când suntem în pană de idei?“ este mai mult decât simplu. Deși, un astfel de moment pare banal, ne face să realizăm cât de norocoși suntem că avem prieteni deosebiți și o familie care poate renunța la câteva minute din viață, pentru a ne ajuta, iar pentru acest lucru ar trebui să le fim recunoscători.

De câte ori ne-am chemat prietenii cu noi ca să îi cumpărăm un cadou cuiva când nu știam ce și-ar putea dori? Sau de câte ori nu i-am sunat ca să-i întrebăm cu ce să ne îmbrăcăm sau ce sfaturi ne pot da în legătură cu alegerea unei teme potrivite pentru proiectul la istorie? Nu știu cum se face că sunt cel mai des în pană de idei când vine vorba de lecțiile pentru școală, însă, cu ajutorul unor îndemnuri bune, venite de la persoanele apropiate, am reușit să-mi finalizez mereu tot ce am avut de făcut. Cu siguranță, toate mamele se vor bucura dacă le veți cere opinia când vine vorba de teme, mai ales că le veți demonstra că vă pasă de școală. Apoi, să nu vă mire dacă ajungeți să schimbați subiectul și, după multe discuții, să faceți o prăjitură împreună. Deci, uneori, lipsa de inspirație poate aduce și mici beneficii.

Însă, unele persoane nu au încredere în sfaturile celorlalți sau poate vor să iasă dintr-un impas fără niciun fel de ajutor. În acest caz, un prieten de nădejde pentru mulți dintre noi poate fi chiar internetul care nu ne dezamăgește aproape niciodată și ce e cel mai bine este faptul că este mereu disponibil – mai puțin când ni se termină MB de pe telefon sau se taie curentul.

Probabil, unii dintre noi avem prieteni care nu vor să ne supere sau să ne spună că nu ne stă bine îmbrăcați într-un anumit fel. Într-o dimineață în care nu auzim alarma și ne trezim realizând cât de mult am întârziat la liceu, o problemă majoră ar fi alegerea hainelor. Bineînțeles că intrăm în pană de idei din cauza lipsei de timp, așa că aruncăm pe noi primul tricou pe care îl apucăm. Totuși, ne interesează părerea altora, așa că, punem mâna pe telefon, ne facem o poză și i-o trimitem pe WhatsApp celui mai bun prieten. Ca să ne facă pe plac, ei pot spune că arătăm splendid, deși realitatea este total diferită. Astfel, o alternativă excelentă este aceea de a ne inspira ținutele din poze de pe internet care sigur nu vor da greș și ne vor scoate din acest impas.

Nu ar trebui să ne lăsăm niciodată descurajați de lipsa de idei, fiindcă avem mereu lângă noi persoanele potrivite care sunt dispuse să ne vină în ajutor cu sfaturi bune, trebuie doar să le cerem asta! Dacă ne dorim să rezolvăm totul de unii singuri, chiar dacă nu avem nicio idee despre ce ar trebui să facem, cel mai potrivit ar fi să renunțăm la această gândire eronată, fiindcă nu ne va aduce niciun beneficiu. Pe scurt, „leacul“ care ne va scoate din pana de idei este la un click distanță, sau și mai bine, îl avem trecut în agenda telefonică.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *