AVC – Cine se scoala de dimineata… departe ajunge?

AVC - Why so early?

AVC - Cine se scoala de dimineata... departe ajunge?

de Laura Tătaru – redactor
foto: Serviciul Tehnoredacție

Cine n-a fost pus măcar o dată în postura de a începe ziua ,,cu noaptea-n cap“? Ştiţi voi… lupte crâncene cu alarma care nu vă mai dă pace şi sună fix în momentul în care somnul vostru este cel mai dulce! Ei bine, haideţi să privim şi partea frumoasă a lucrurilor! Haideţi să încetăm cu văicăreala aceasta fără rost şi să conştientizăm că trezitul de dimineaţă nu este un capăt de lume! Tot nu mă credeţi? Bun, să aduc nişte argumente elocvente pe care, cu siguranţă, le-aţi scos din calcul.

Recent am auzit boboci fiind în culmea fericirii că învaţă după-amiază şi că se trezesc la o oră rezonabilă, nu ca ,,ăiă mari care încep orele la şapte jumate, frate!“. Aşa, şi? Ce dacă intrăm la o asemenea oră catastrofală? Probabil că se întâmpină anumite greutăţi legate de trezit şi pregătit pentru liceu, dar asta nu înseamnă că ziua noastră este pe deplin compromisă. Ba din contră! Cine începe orele de dimineaţă cel mai sigur în jurul prânzului este deja ieşit pe poarta liceului şi are tot restul zilei liber pentru orice îşi doreşte, mai ales seniorii care pot profita de acest timp pentru a învăţa la materiile de Bac (teoretic).

O vorbă spune că ziua bună se cunoaşte de dimineaţă – ce ar trebui să înţelegem prin asta? Ar trebui să luăm în calcul că, în ciuda trezitului devreme, la finalul orelor vom fi mult mai energici. Chiar şi alimentaţia noastră va fi mult mai avantajată în acest caz, în comparaţie cu cea a celor care ies la ore târzii, ajung acasă şi mănâncă de parcă n-ar mai fi văzut în faţa ochilor o farfurie plină cu bunătăţi!

Aşadar, degeaba vă exteriorizaţi atâtea nemulţumiri la adresa acestui program alarmant! Dacă teroarea ar fi fost atât de uriaşă, nu ar fi fost aprobat de către Ministerul Educaţiei. Nu uitaţi, totuşi, că nu este bine să fiţi acaparaţi de prejudecăţi. Nu vă gândiţi că, dacă aţi auzit pe nu-ştiu-cine că e foarte mânios pe trezitul de dimineaţă, aşa ar trebui să procedaţi şi voi! Este cu totul greşit. În ceea ce mă priveşte, acesta are mai multe avantaje pe care le veţi descoperi dacă vă ,,împrieteniţi“ cu alarma… Un sfat venit de la o veterană în domeniul matinal este să setaţi ca sunet de alarmă piesa voastră preferată! O să vă umple de energie de la primul acord… sau cel puţin aşa este indicat.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *