AVC – Pro indoors

AVC - Pro Indoors

AVC - Pro Indoors

de Maria Bucur – editor-șef
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

Cu evenimentele meteo din ultima perioadă, cred că vei înţelege mai bine de ce prefer să rămân în casă, decât să parcurg Siberia pentru a merge la o pizza sau un film. Statul în casă are avantajele lui.

Statul în casă nu e o condamnare la închisoare. Priveşte asta ca o oportunitate pentru a-ţi face curat în cameră şi-n gânduri. Este un timp de care ar trebui să profiţi, să-l foloseşti în favoarea ta.

Fă-ţi curat în cameră. Întotdeauna vei găsi lucruri interesante ce te vor captiva, iar asta te va ţine ocupat un timp. Dar nu va fi un timp pierdut, ci un timp acordat ţie însuţi. Împaci şi capra şi varza, cum s-ar spune. Mama ta va fi surprinsă de interesul tău brusc pentru curăţenie şi poate-ţi va găti ceva bun la cină sau îţi va da mai mulţi de buzunar, pe care îi poţi păstra, dacă tot te-ai decis să rămâi în casă.

Apoi, economiseşti enorm. Gândeşte-te că nu mai eşti nevoit să plăteşti cartelă la metrou, card RATB (sau amendă, depinde de cât de norocos eşti) sau vreun taxi. Cu banii ăştia îţi poţi comanda o pizza… la domiciliu. Asta, desigur, dacă mai ajunge. Cu nămeţii ăştia, you never know.

Dacă o pizza îngheţată nu-ţi surâde, îţi poţi încerca skill-urile de bucătar. Dacă nu deţii o carte de bucate, poţi comanda una de pe net sau te poţi uita la reţete/tutoriale online. Există reţete pentru mai multe „nivele“. Şi cocktail-urile intră tot la categoria de „bucătărit“. 😉

De-asemenea, poţi recupera episoadele din serialele preferate, sau poţi vedea filme pe care nu ai timp să mergi să le vezi la cinema.

Şi ca să combat argumentele cum că statul în casă este antisocial, oricând poţi da petreceri pe diverse teme (petreceri în pijamale, tea party etc.). Îţi poţi chema prietenii să vedeţi un film, să comandaţi o pizza, în intimitatea propriului domiciliu!

Foloseşte timpul petrecut în casă nu numai pentru relaxare, dar şi pentru activităţi culturale. Te plângi mereu că nu ai timp să-ţi faci temele/citeşti/înveţi? Ăsta e timpul de care aveai nevoie! Termină cartea pe care ai început-o acum o lună şi n-ai avut timp s-o termini în metrou. Profită de linişte şi savurează o carte bună. 🙂

Încearcă chestii interesante , cum ar fi: să scrii în oglindă (DaVinci style), să înveţi cuvinte într-o limbă străină, să desenezi şi multe altele. Fii inventiv! Gândeşte-te de ce nu ai timp niciodată sau la ceva ce ai vrut întotdeauna să încerci.

Desigur, dacă tot stai în casă, poţi trage un pui de somn mai lung, poţi sta pe net toată ziua (asta dacă nu eşti şi tu mai inventiv să-ţi petreci timpul într-un mod mai distractiv). Ai parte de relaxare după care toată lumea tânjeşte, în ultimul timp.

Vrei să faci puţin sport, dar ţi-e lene să mergi în parc sau la sală? Instalează-ţi bicicleta medicinală sau banda de alergat pe balcon, sau într-o cameră şi deschide geamurile larg. Dacă nu dispui de „aparatură“ aşa performantă, nici gimnastica nu strică, să ştii.

Deşi nu recomand să te închizi de tot şi pentru totdeauna în casă, uneori e bine să alegi să rămâi un weekend în casă, în loc să-ţi pierzi timpul prin diverse baruri şi să te-ntorci acasă mai obosit decât ai plecat. Un weekend câteodată este minimum de timp pe care ar trebui să ţi-l acorzi ţie însuţi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *