
foto: Ana-Maria Lungu – colaborator foto
Nu departe de Piața Romană se află prestigiosul Liceu „George Călinescu“, liceu ce a împlinit astăzi, 5 aprilie 2012, 57 de ani de existență. La acest eveniment au participat entuziaști elevi de toate vârstele, iar profesorii, nelăsându-se mai prejos, s-au alăturat, plini de voie bună, liceenilor.
Ziua a început cu o activitate adresată elevilor claselor a XI-a și a XII-a privind ceea ce are să urmeze după sfârșitul clasei a XII-a. Activitatea a fost coordonată de doamna Aida Chivu, partener de afaceri la R-HR, Romania, dânsa fiind totodată cea care le-a vorbit liceenilor de admiterea la facultate până la găsirea unui job și modul cum să-și raporteze randamentul la o zi de viață. După o scurtă pauză a urmat cea de-a doua parte, unde elevii au completat un test de personalitate, şi anume Chestionarul Holland. Chestionarul reprezintă o listă de întrebări construită special pentru a ajuta la identificarea domeniilor de activitate care i-ar plăcea cel mai mult unui anumit om să lucreze.
De asemenea, călinescienii au participat în număr mare la concursul de matematică organizat de liceu, unde și-au arătat abilitățile în materie de cifre. După cum elevii spun: „Pentru a fi cel mai bun în ceva anume, trebuie să-ți și placă“, astfel motivând pasiunea lor pentru matematică.
În curtea liceului a avut loc un impresionant show organizat și susținut de trupele de street dance ale Liceului „George Călinescu“, Colegiului Tehnic „Petru Rareș“ și Colegiului Național „Octav Onicescu“.
Liceenii au interpretat, de asemenea, cu succes, mult-cunoscuta piesă a lui I. L. Caragiale „O inspecțiune“, furând publicului ropote de aplauze.

Tot clasele a XII-a au luat parte la programul „Drumuri medievale, etinerar științific și cultural“, unde nu numai că au vizitat minunatele plaiuri ale României, dar și-au arătat și abilitățile pentru fotografie. În continuare, decanul Universității București, Paul Merinescu, a purtat o discuție amicală cu elevii claselor a XI-a și a XII-a privind vizualizarea viitorului, discuție la care a participat şi una dintre studentele domnului decan, Mirela Tudorache, elevii ascultând-o cu mult interes și chiar punându-i fel și fel de întrebări referitoare la felul cum ea a reușit să „ajungă mare“.
Nici trupa de teatru a liceului nu s-a lăsat mai prejos și a delectat auditoriul prin pasiunea și dăruirea de care au dat dovadă. Trupa, formată din Roxana Popescu, Ana Maria Nechifor, Robert Acsintoaie, Alexandru Ion, Adrian Ion, Leonard Bărboțelu și Cristian Bălan-Călin, a distrat publicul prin celebra piesă de teatru a lui I. L.Caragiale „D’ale Carnavalului“.

De departe, surpriza zilei a fost duetul format din Ana Maria Pîrjol (solistă) și Robert Acsintoaie (chitară) care au încântat publicul, lăsând câteva persoane cu gura căscată, cu piese perfect interpretate precum: Jessie J – „Price Tag“, Paula Seling – „Timpul“, Adele – „Set fire to the rain“ și The Cranberries – „Zombie“.
În încheiere, urăm liceului un călduros „La mulți ani!“, mult succes pe viitor și fie ca LGC-iștii să exceleze aşa cum au făcut-o până acum, cu motto-ul mentorului lor, George Călinescu, în frunte: „Cu cât știi mai mult, cu atât îți dai seama că știi prea puțin“.
Ana Maria Pirjol 🙂
Imi vine sa vomit!
Cu ce drept iti exprimi aceste cuvinte jignitoare din moment ce nu stii despre ce e vorba.
Aveti idee cu cat se intra la George Calinescu anul asta, si anume 2012.
cam 8.30 la filologie si depinde poti intra si cu medie peste 9