Un „Rocker“ adevarat nu moare!

Un „Rocker“ adevarat nu moare!

Un „Rocker“ adevarat nu moare!

de Laura Ștefan – seminarist
sursa foto: www.cinemarx.ro

Ce ziceți de viața de rocker în care ai concerte cu trupa, repetiții neîncetate și distracție din plin, ori despre dependenții de heroină, pentru care fiecare zi reprezintă un nou chin înnebunitor în goana lor după doză?

Regizorul Marian Crișan a sosit în acest an, încă din data de 22 februarie 2013, în cinematografele românești cu minunatul film „Rocker“, reușind să pună în fața tuturor viața de zi cu zi a unui narcoman.

„Rocker“ este un film românesc ce explorează acele cercuri vicioase a dependenților de droguri, dar și viața trăită alături de unul. Victor (interpretat excepțional de Dan Chiorean) este un rocker a cărui soție a murit, rămânând cu fiul său care se droghează cu heroină, Florin fiind poreclit și „Dinte“.

Alin Stete interpretează rolul lui „Dinte“, un foarte bun cântăreț în trupa Iguanele, un tânăr dependent de heroină care ajunge în pragul de neconștientizare a problemei, irascibilitate și de violență când se apropie de sevraj. El o are totuși alături de el pe Iolanda (frumoasa Crina Semiciuc), acea persoană care, deși nu are un rol important, este acolo indiferent de ce se întâmplă și de care nu se știu prea multe lucruri, lăsând mână liberă la interpretări.

Victor este oarecum „eroul“ acestui film, cel care este alături de Florin, deși își dă seama de faptul că nu are cum să-l scape de acest blestem al drogurilor. El ajunge să se umilescă și să fure pentru a-i face rost de heroină. Din punctul de vedere al lui Victor, heroina reprezintă singurul mod de a nu îl mai vedea pe Florin suferind.

Dar să nu uităm că în afara acestei vieți trăite drept o narcomanie, Marian Crișan abordează prin filmul „Rocker“ și acea lume a trupelor rock de pretutindeni care se luptă să iasă din anonimat. Cu siguranță, prezența tatălui nu a fost datorată numai iubirii și grijei, având în vedere acea pasiune comună pentru muzica rock, dar și eșecul pe care Victor l-a avut în industria muzicală.

Finalul filmului este unul destul de brusc și neașteptat, dar care dă o oarecare savoare fimului și lăsându-ți un mare semn de întrebare.

Fuga la film!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *