Un nou sezon cu o vanatoare de fotografii

vantoarea_de_fotografii-stoian_andreea-colab_foto-teenpress-11

de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Andreea Stoian – colaborator foto

Pentru pasionaţii de fotografie, amatori sau profesionişti, în cadrul celei de-a treia ediţii organizate de Banda Foto, un proiect iniţiat de cinci liceeni, în ziua de 15 ianuarie, începând cu ora 11, a avut loc „Vânătoarea de fotografii“. Gazda acestui eveniment a fost unul din studiourile foto ale magazinului F64. Cu fiecare sezon, această „vânătoare“ a adunat participanţi noi, dar şi din cei mai vechi, rămaşi fideli. Intrarea, ca de fiecare dată, a fost liberă.

Dacă ediţiile anterioare s-au desfăşurat în aer liber, acum participanţii au avut şansa să experimenteze arta portretului, sub luminile dintr-un studio. Totul a început cu o prezentare teoretică, venită din partea lui Cătălin Lăzăroiu. S-a discutat despre tehnicile de fotografie, utile pentru cei care doresc să realizeze artă de calitate. S-a pus totodată accentul pe creativitate şi originalitate.

vantoarea_de_fotografii-stoian_andreea-colab_foto-teenpress-59

Fotografii veniţi au fost încurajaţi să îşi folosească imaginaţia, să colaboreze cu modelele puse la dispoziţie pe podium şi să se joace liber cu luminile şi accesoriile puse la îndemână. Aceştia s-au bucurat permanent de ghidarea venită din partea unui trainer. Sub forma unui concurs, s-au format echipe a câte şapte, fiecare coechipier având şansa să realizeze fotografii pe o anumită temă dată. Temele au fost: frumuseţea e în detalii, ochii, oglinda către suflet, umbre fugitive, the sexy approach, visare, nebunie şi sentimente într-o clipită.

Regulile de aur pentru toţi concurenţii, diferiţi de altfel, cu aparate foto mai mult sau mai puţin profesioniste, au fost acelea de a comunica permanent între ei, de a respecta modelul şi de a alege pentru fiecare temă o singură fotografie. Prin această organizare simplă şi originală s-a promovat ideea de egalitate şi comunicare. În câteva ore s-au perindat pe rând echipe de fotografi pe podiumul special amenajat. Aici au discutat cu modelele şi au explicat ideile mai complexe trainerului.

vantoarea_de_fotografii-stoian_andreea-colab_foto-teenpress-82

Fie pe un scaun, fie pe o scară, cei fotografiaţi au fost sursa de inspiraţie a celor veniţi. Au fost momente amuzante, în care atât cei ce fotografiau, cât şi cei ce se lăsau fotografiaţi au avut emoţii. Până la urmă modelele au reuşit să se aşeze într-o anumită poziţie, mai mult sau mai puţin comodă, să susţină o anumită expresie şi să exprime emoţia şi sentimentul dorite de fotograful în acţiune.

Dacă la început fotografii au fost mai reţinuţi, pe parcursul sesiunii foto aceştia au scăpat de inhibiţii şi au dat frâu ideilor, mişcând cu libertate modelul şi accesoriile. Trainerul a ghidat, a informat şi, cel mai important, a ajutat cu ducerea la bun sfârşit a ideilor de fotografie, mişcând luminile şi dând ponturi pentru viitor. Toţi au fost încurajaţi, într-o atmosferă liberă, ca de paparazii la o premiere Oscar, în care din toate direcţiile şi din spatele fiecăruia cineva fotografiază neoprit, pentru a surprinde momente speciale. A existat competiţie, provocare şi mai ales curaj în exprimarea fotografică, o adevărată vânătoare în grupuri, pe sezon rece.

vantoarea_de_fotografii-stoian_andreea-colab_foto-teenpress-47

Câştigătorii acestei ediţii vor fi anunţaţi în aceeaşi săptămână, pe site-ul www.bandafoto.blogspot.com, şi vor fi recompensaţi pentru prada fotografică cu produse ale magazinului F64. Banda foto vă aşteaptă pe voi, doritorii de fotografie, la următoarea vânătoare primăvăratică.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *