De la PlayBike – On the Rocks

De la PlayBike – On the Rocks

De la PlayBike – On the Rocks

foto şi text: Andreea Samoilă – colaborator

În perioada 24-25 august s-au strâns la Bunloc, lângă Braşov, cei mai buni rideri pentru cea de-a treia ediţie a PlayBike – On the Rocks, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de mountainbiking.

PlayBike – On the Rocks este Campionatul Naţional de Downhill al Federaţiei Române de Ciclism şi apare în calendarul oficial internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), alături de alte competiţii dintre cele mai populare la nivel internaţional.

De la an la an, competiţia devine din ce în ce mai populară, încât, la această ediţie, s-au înscris online la cele 7 categorii de concurs nu mai puţin de 214 de rideri din 9 ţări. Desigur, la traseu s-a lucrat extrem de mult, el fiind realizat de la zero.

De la PlayBike – On the Rocks

Chiar dacă afară erau mai mult de treizeci de grade, numeroşi spectatori au împânzit zona din jurul Braşovului pentru a privi săriturile spectaculoase, trick-urile făcute de rideri pe un traseu destul de greu, la o viteză incredibilă. Şi, cum la PlayBike – On the Rocks au fost aşteptaţi între 3000 şi 5000 de spectatori, organizatorii au avut mai multe surprize – atât pentru rideri, cât şi pentru spectatori. Participanţii au beneficiat de o zonă specială de „bikewash“, standuri ale firmelor specializate, iar cei pasionaţi de fotografie au putut să participe la un concurs.

Vineri, 24 august, au avut loc înscrierile şi antrenamentele libere între orele 10:00 şi 16:00, pentru ca participanţii să se obişnuiască cu traseul de aproximativ 2 km de pe muntele Bunloc. Apoi, de la 18:30 până la 20:00 a avut loc o proiecţie de filme de profil.

De la PlayBike – On the Rocks

Sâmbătă, startul a avut loc la ora 09:00 cu antrenamentele obligatorii, la ora 12:00 a început sesiunea de calificări la cele 7 categorii (Open Juniori, Open Seniori, Open Masters, Open Hardtail, UCI DHI 17+ Fete, UCI DHI 17+ Băieţi, Open Femei), iar la 15:00 începând finala. Desigur, nu au lipsit deloc accidentele, mulţi dintre participanţi având probleme pe traseu, iar unii chiar au ajuns la spital cu răni uşoare sau puţin mai grave.

De la PlayBike – On the Rocks

Privindu-i pe rideri pe traseu, spectatorii au uitat de soarele ce îi bătea fix în cap şi de praful pe care îl inhalau. Aceştia şi-au aplaudat favoriţii şi i-au aclamat pe participanţii cu performanţe foarte bune. Printre competitori, s-au făcut remarcaţi riderii veniţi din Slovenia (Boštjan Volf, Nejc Rutar, Žiga Pandur), cei din Marea Britanie (George Belk, Harry Belk) şi, desigur, braşovenii (Cezar Băjenaru şi Ionuţ Bodnar).

Pe seară, în jurul orei 20:00, „acţiunea“ s-a mutat în centrul Braşovului, în Tequila Bowling unde a avut loc tradiţionalul concurs de dirtjumping. Au participat rideri din toate colţurile ţării – unii chiar pentru prima dată! – pentru a-i impresiona pe cei din juriu cu trick-urile lor pe BMX sau MTB. Nici aici accidentele nu au lipsit, participanţii lovindu-se în timp ce încercau să stârnească aplauzele spectatorilor. După această demonstraţie de dirtjumping, unde câţiva au reuşit să impresioneze, iar alţii doar şi-au încercat norocul, petrecerea a continuat în toi în localul din centrul Braşovului până după miezul nopţii.

De la PlayBike – On the Rocks

Astfel, s-a încheiat şi cea de-a treia ediţie a PlayBike – On the Rocks, o competiţie plină de adrenalină şi suspans, ce îi va lăsa pe participanţi şi pe spectatori cu zâmbetul pe buze.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Un articol bine documentat si foarte inchegat. Bravo, Andreea !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *