Shakira – Can I have this dance?


poster_shakira

de Ioana-Bianca Dobrin – colaborator

Sâmbăta trecută, Shakira a concertat pentru a doua oară în România, la Bucureşti (prima dată, în 2006, la Timişoara), în Piaţa Constituţiei, cu un public format din peste 20.000 de persoane. Acesta a fost primul concert în aer liber pe care l-a susţinut artista în cadrul turneului „The Sun Comes Out“. Accesul s-a făcut de la ora 17:00.

Evenimentul a fost deschis de Trupa Bosquito, care, chiar dacă a lipsit o perioadă lungă din „lumina reflectoarelor“, a reuşit să stârnească aplauzele publicului.

În jurul orei 20:00 şi-a facut apariţia cel de-al doilea artist care a cântat în deschiderea recitalului Shakirei: Smiley!


[youtube]4ZQNqTNLjvA[/youtube]

Piaţa Constituţiei a început să se umple cu mult timp înainte de începerea spectacolului, însă o parte dintre spectatori au plecat dezamăgiţi, fără să apuce să o vadă pe artistă, alungaţi de vântul puternic şi de ploaia rece. Cei care au rămas, în schimb, au avut parte de un concert memorabil, artista columbiană încingând atmosfera pe ritmurile latino bine-cunoscute.

Ca orice vedetă, Shakira s-a lăsat aşteptată, întrând pe scenă în jurul orei 21:30, salutând publicul zgribulit cu un frumos „Bună seara, Bucureşti! Chiar dacă plouă sunt sigură că ne vom simţi bine. În seara aceasta sunt numai a voastră!“.

Cântăreaţa şi-a început recitalul pe ritmuri rock cu piesa „Pienso en ti“. Şi pe parcursul concertului am putut asista la un mix de sound-uri rock, flamenco, latino şi orientale.


[youtube]_3-GiVIE8gc[/youtube]

O surpriză placută a fost atunci când Shakira a mers până la marginea prelungirii scenei de unde a ales, din public, două fete pe care le-a invitat pe scenă pentru o lecţie de dans.

Artista a schimbat mai multe ţinute pe parcursul show-ului. Am văzut-o îmbrăcată în stil gipsy, în top argintiu şi o fustă maxi cu volane, dar şi în stil rock, cu geacă de piele şi pantaloni mulaţi din piele.

Alături de fani, Shakira a cântat hituri precum „Hips don’t Lie“, „She Wolf“, „Loca“, „Gipsy“, „La tortura“, „Whenever, wherever“ şi „Sale el Sol“.


[youtube]weRHyjj34ZE&NR=1[/youtube]

La piesa „Whenever, wherever“, Shakira a combinat acordurile piesei cu cele de la „You’re unbelievable“. Am putut auzi şi o interpretare inedită, în stil flamenco, a hit-ului formaţiei Metallica, „Nothing else matters“.

La sfârşitul concertului fanii se întrebau dacă vor auzi şi melodia oficială de la FIFA World Cup, mai precis „Waka, Waka (This Time for Africa)“. Aceasta a fost păstrată special pentru bis-ul din finalul show-ului, spectacolul încheindu-se într-o ploaie, de data aceasta, de confetti.

Fanii s-au îndreptat cu zâmbetul pe buze spre ieşire, bucuroşi că au reuşit să-şi vadă, şi să-şi asculte, live artistul preferat.


[youtube]LcVNMiWgtzM&feature=related[/youtube]

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *