Caravana lui Noe in Hasdeu

arca lui noe CNIH

de Ruxandra Şiclovan – colaborator
foto: Roxana Leocovici – fotoreporter

Şi uite că, după ce au prezentat diferite spectacole în Lazăr, Basarab, Şcoala Centrală, Cervantes, Sava, Viteazul, Kretzulescu, Cantemir, Şincai şi Spiru, cei din „Arca lui Noe“ au ajuns şi în Hasdeu, unde au interpretat piesa „Conu’ Leonida“.

arca lui noe CNIH

Activitatea s-a ţinut în amfiteatrul de la etajul I al liceului, unde tinerii actori talentaţi au fost urmăriţi de către ochii a zeci de elevi adunaţi laolaltă, care, după încheierea spectacolului, au avut oportunitatea de a se înscrie la un casting pentru a intra în trupa Arca lui Noe. Noile talente merită încurajate din plin de la început, nu?:) Şi, prin intermediul castingului, nu se ştie ce se va descoperi.

arca lui noe CNIH

Piesa în sine a fost una amuzantă, replicile personajelor stârnind râsetele celor din sală. De apreciat este faptul că replicile personajelor au fost improvizate pe loc. Cine a spus că românii nu sunt şi creativi? Cu siguranţă cei care erau supăraţi au uitat pentru cele 40 de minute, cât a durat piesa, de problemele lor. Nu numai replicile au cauzat râsul celor din jur, ci şi figurile actorilor, care au intrat perfect în pielea personajelor (datorită machiajelor reuşite), şi situaţiile precum momentul în care Safta a intrat în camera din spital pentru a-i face masaj bătrânului, şi atunci când i-a cerut bani pentru munca ei nepoatei lui Leonida, cea din urmă s-a prefăcut că nu ştie să vorbească.

arca lui noe CNIH

Publicul a reprezentat un adevărat sprijin moral pentru cei care jucau în piesă, actorii fiind încurajaţi de hohotele de râs ale celor din sală. Bineînţeles, aici nu vorbim despre începători, ci despre nişte oameni care fac ceea ce le place de ceva timp. Probabil cât de curând o să avem ocazia să-i vedem şi pe marile ecrane, actuând în piese deja consacrate.

arca lui noe CNIH

Atmosfera a fost una plăcută. Spectacolul a fost foarte bine gândit (mai ales partea cu improvizaţia replicilor), şi după lejeritatea actorilor de a interpreta rolurile pot să afirm că s-au simţit chiar bine în interiorul Hasdeului. În plus, am avut şi ocazia de a vorbi cu ei, de unde am realizat că sunt foarte comunicativi, ba chiar ne-au invitat să venim şi la spectacolele următoare din cadrul Caravanei.

arca lui noe CNIH

Actorii precum cei care i-au interpretat pe conul Leonida, nepoata sa şi Safta (cea care vine să îi facă masaj bătrânului cu pierderi de memorie) reprezintă o dovadă în plus că adolescenţii moştenesc talentul generaţiilor anterioare şi nu se lasă mai prejos.

arca lui noe CNIH

Pentru a afla mai multe despre trupa Arca lui Noe, intraţi pe site-ul www.arcaluinoe.org . N-o să regretaţi :).

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *