Film – Strania poveste a lui Benjamin Button

Strania poveste a lui Benjamin Button

Strania poveste a lui Benjamin Button

de Laura Ioana Tătaru – seminarist
sursa foto: www.imdb.com

„M-am născut în împrejurări neobișnuite“. Așa începe filmul adaptat după nuvela scrisă de F.Scott Fitzgerald, despre un om care s-a născut octogenar și care în loc să îmbătrânească, în mod miraculos, începe să întinerească. Sună extrem de ciudat, nu? În aproximativ trei ore ești martor la povestea spectaculoasă și emoționantă a lui Benjamin Button, care ne poartă înapoi în perioada Primului Război Mondial.

Modul în care acest personaj reușește să ducă o viața normală, cu suișuri și coborâșuri, cu momente de extaz sau de agonie, este de-a dreptul captivant. În pofida „abilității“ lui de a inversa procesul firesc de scurgere a timpului, Benjamin experimentează o gamă largă de trăiri și este capabil să vadă în orice clipă o rază de speranță.

El este văzut de toți ceilalți drept un miracol, chiar dacă inițial nimeni nu i-a dat vreo șansă de supraviețuire și, de aceea, el se ambiționează să le arate tuturor că a meritat să trăiască! Momentul în care se îndrăgostește de Daisy, o fetiță de aceeași vârstă cu el este la fel de captivant.

Datorită machiajului excelent și a efectelor vizuale (pentru care a fost și distins cu trei premii Oscar), îți este înfățisată o priveliște de-a dreptul interesantă: sufletul unui băiețel de zece ani, captiv în corpul unui om de 70 de ani, care se plimbă mână-n mână cu o fețiță incoentă și plină de zâmbet. Pe parcursul desfășurării acțiunii, ne este clar că cei doi sunt prototipul sufletelor pereche, ilustrând epopeea bucuriilor vieții, tristețea morții și, mai ales, dragostea care îi călăuzește pe cei doi și dăinuie în timp.

Regizorul David Fincher reușește pe-a întregul să zugrăvească cu măiestrie o poveste greu de uitat. Cate Blanchett joacă admirabil, iar Brad Pitt uimește din nou printr-un rol ciudat și greu de egalat de altcineva ca interpretare.

Deznodământul nu este nici el unul fericit. Drama se produce în clipa în care Benjamin moare, bebeluș fiind, în brațele iubitei sale Daisy, ajunsă la bătrânețe și secătuită de problemele pe care a trebuit să le înfrunte de-a lungul vieții. Cu toate acestea, „Strania poveste a lui Benjamin Button“ este un film extraodinar, misterios, care te face să-ți pui multe întrebări. Oare nu contează așa de mult aspectul fizic, ci frumusețea sufletului? Nu poți oare să te simți pe interior ca în floarea adolescenței, chiar dacă te chipul tău se citesc cursiv urmele lăsate de timp?

Un film apoteotic, care își merită cu desăvârșire numeroasele aprecieri și premii obținute!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *