A șaptea ediție a festivalului B’Estfest a meritat toată așteptarea și s-a dovedit a fi evadarea perfectă din orașul mult prea agitat. Așadar, pe 5 iulie, ne-am luat toți rucsacul în spate și ne-am îndreptat spre comuna Tunari.
Așa cum ne-am obișnuit, și anul acesta am avut de ales dintr-o gamă largă de trupe și artiști, atât din România, cât și străini. Prima zi a dat startul festivalului cu Changing Skins, Ţapinarii, Vama, Vița de Vie, OCS, urmați de headliner-ul primei zile: Texas. Acesta nu a fost însă finalul, căci agitația a continuat cu Tiamat și Joker, cei prezenți rămânând în Summer Camp până dimineață. Nici vremea nu a reușit să strice distracția, căci ploaia a ocolit B’Estfest Park, în ciuda furtunii din București.
Dacă în prima zi am avut noroc, în ziua 2 nu am scăpat de ploaie. Energia a început să crească odată cu East Roots pe scena Ciuc, ale căror versuri – „tot ce vrem e să vă dăm un pic de soare“ – și-au făcut efectul. În continuare, Subcarpați au strâns în fața scenei o grămadă gălăgioasă și cu voie bună, care nu s-a sfiit să cânte și să țopăie, nefiind deranjați de noroiul care sărea în toate direcțiile. Subcarpați au avut alături de ei și invitații clasici: Georgiana Mănăila și Aforic. Scena Coca Cola nu s-a lăsat mai prejos, fiind ocupată ulterior de White Walls și Piranha.
Spre seară, Nneka a strâns în fața scenei Ciuc sute de oameni și a ținut un discurs despre politică și problemele societății și a tras un semnal de alarmă cu melodia V.I.P. (Vagabond in Power), chiar dacă aceasta i-a creat probleme de-alungul mai multor concerte, din cauza mesajului puternic. La final, tot publicul a explodat pe Heartbeat și Mind vs. Heart. Nimeni nu a plecat acasă, căci imediat au urmat băieții de la Coma, la sfârșit invitându-ne spre scena de vis-a-vis, unde Nas și-a făcut simțită prezența. Party-ul a continuat cu Biohazard, ROA sau Noisia, după preferințele fiecăruia.
În a treia zi de festival, ne-am făcut încălzirea cu Electric Fence, PCC, Chimie & Shadowbox, Goodbye to Gravity și Toulouse Lautrec, apoi am dat fuga până la scenele mari, unde Chase & Status și Enter Shikari au fost punctul culminant al serii, fără îndoială. Apoi, ne-am mutat în Vodafone Dance Arena, la Friction și Basswise.
Nimeni nu s-a plictisit la B’Estfest, căci a fost mereu ceva de făcut, pe toată durata festivalului. Fie că voiau să danseze la Blazing Vibez sau la Groove On Stage, fie că voiau să facă pogo în fața scenelor principale, să mănânce ceva în Food Court, să se plimbe prin Bazar sau să facă Bungee Jumping, toți cei 64 000 de participanți au fost entuziasmați.
B’Estfest Summer Camp 2013 a dat dovadă de același profesionalism și aceeași organizare bine pusă la punct din anii precedenți, aflându-se în continuare în topul celor mai bune 20 festivaluri europene. Așteptăm cu nerăbdare a opta ediție!