Grozavul si puternicul Oz

Grozavul și puternicul Oz

Grozavul și puternicul Oz

de Laura Tătaru – colaborator
foto: www.procinema.ro

O poveste ce ne-a fermecat copilăria și ne-a ținut mereu cu sufletul la gură…O poveste cu tâlc și cu o derulare a evenimentelor impresionantă și plină de umor și farmec. Nu mai încape loc de interpretări! Bine ați venit în Oz, un loc ce sigur l-ați mai vizitat când erați mai mici, însă acum aveți ocazia să-l străbateți în lung și-n lat într-o experiență unică 3D!

Incipitul filmului ne duce mult timp în urmă, mai precis în 1905, în Kansas. Aici facem cunoștință cu magicianul Oscar Diggs (James Franco), care întreține atmosfera la carnavalele din zonă și impresionează publicul cu șiretlicurile și scamatoriile sale discutabile. Cu toate acestea, el aspiră la mai mult de atât. Chiar el afirmă că, în adâncul sufletului, el nu se consideră decât un vrăjitor de mâna a doua și că dorința sa avidă este de a deveni extraordinar, de a fi renumit! Odată cu furtuna puternică din oraș, el este martor la o nouă șansă pe care hazardul i-o făgăduiește.

Aflat în balonul său cu aer cald și contrariat de posibilitatea ca tornada ce invadase Kansasul să îi spulbere orice vis, el promite că va deveni mai bun! Se pare că spusele sale au fost auzite de cine trebuia și, nu mult timp după, Oscar se trezește într-un tărâm de vis, colorat și unic prin vietățile ce-l populau: de la zâne ale apelor, la păpuși de porțelan vorbitoare, la maimuțe zburătoare și, nu în ultimul rând, la vrăjitoare…bune sau rele, depinde de caz.

Acum este momentul ca Oscar să ducă la îndeplinire promisiunea făcută. Numai că aici se lovește de o nouă problemă și incertitudine. Locuitorii din Oz, aflând de venirea acestui om în ținutul lor secret, îl consideră pe Oscar vrăjitorul mult așteptat de ei, menit să îi elibereze din lanțul răutăților la conducerea căruia se afla vrăjitoarea cea malefică! Oscar este pus în situația faptului împlinit.

Afirmând că este marele și puternicul vrăjitor, el poate să devină faimos și bogat și poate să domnească într-un tărâm visat de noi toți. Zis și făcut! Fără să vrea, magicianul devine implicat în problemele noii lui ţări şi ale locuitorilor acesteia şi trebuie să îşi folosescă talentul şi farmecele pentru a deosebi binele de rău, înainte să fie prea târziu. Va putea oare să îi convingă pe toți de ce fel de persoană este cu adevărat? Va izbuti oare să câștige în fața vrăjitoarelor rele?

Deznodământul este puțin diferit față de clasica poveste a lui L. Frank Baum, dar, cu toate acestea, te binedispune! Nici nu se poate altfel, după atâta culoare şi atâtea mostre de drăgălăşenie. În plus, face parte din farmecul experienţei faptul că filmul nu se ia foarte în serios, fiind, la urmei urmelor, o altă producţie Disney cu un target clar.

Vizionare plăcută și…luați-l drept model pe Oz. Încercați să deveniți o versiunea mai bună a propriului vostru ego!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *