Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

de Andreea Samoilă – redactor
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Iată că nici nu a trecut bine mini-vacanța de Paște și s-a ivit un nou prilej de distracție și voie bună, în ziua de marți, 7 mai. Și nu cu oricine, ci cu nimeni alții decât Tarja Turunen și toboșarul american Mike Terrana. Începând cu orele 20:00, porțile Sălii Palatului s-au deschis larg pentru fanii artiștilor, care au venit să participe la concertul de excepție din cadrul turneului „Beauty and the Beat“.

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

Tarja Turunen este o cântăreață, compozitoare și pianistă de origine finlandeză, care și-a clădit cariera solo după ce a părăsit cunoscuta formație Nightwish. De atunci, a lansat numeroase albume și a susținut foarte multe concerte reușite – câteva și la noi în țară! Anul acesta s-a reîntors în România în cadrul „Beauty and the Beat World Tour 2013“, un spectacol de un înalt nivel artistic.

Chiar dacă concertul trebuia să aibă loc pe 11 aprilie, şi a fost amânat din cauza unei probleme de sănătate avute de artistă, fanii acesteia au venit în număr mare să asiste la unul dintre cele mai promițătoare evenimente ale perioadei curente.

Nu cu mult după ora 20:30, pe scenă au apărut cei peste 70 de instrumentiști, care sunt membrii unei orchestre simfonice de excepție, Orchestra Simfonică Bucureşti. Aceștia au interpretat uvertura „Carmen“ a lui Georges Bizet, moment urmat de apariția pe scenă a lui Mike Terrana, care deborda de energie. Următoarea piesă a fost cea a lui Johann Sebastian Bach, „Concertul pentru vioară și oboi“.

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

Apariția Tarjei Turunen pe scenă a fost răsplătită cu ropote de aplauze de către fani, iar unii i-au dăruit flori (sau desene!) artistei. Aceasta a început prin a interpreta mai multe piese clasice care au intrat în istoria muzicii – chiar ea ne-a spus că muzica rock se trage din cea clasică. Printre opere se numără și „Bărbierul din Sevillia“ de Gioachino Rossini, „Song to the Moon“ de Rusalka și „Blute Nur“ de Bach. Înainte de terminarea primei părți a concertului, Tarja ne-a încântat interpretând celebra piesă inclusă pe albumul „The Winter Storm“, „The Reign“, care a stârnit ropote de aplauze.

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

După reluarea concertului, artista a început să interpreteze mai multe melodii rock legendare, printre care se numără „Take my breath away“ de la Queen, „Swanheart“ și „Into the sun“. Unul dintre cele mai aplaudate cântece a fost „Led Zeppelin medley“, care a electrizat și energizat publicul.

Însă surprizele nu aveau să se termine! Carismaticul Mike Terrana ne-a arătat că are și voce și a făcut schimb de roluri cu Tarja. Astfel, artista a cântat la tobe în timp ce Mike interpreta melodia „Fly me to the moon“. Și niciunul nu ne-a dezamăgit deloc, descurcându-se perfect!

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

După ce au părăsit scena, la ovațiile spectatorilor, artiștii au revenit pe scenă și au interpretat cântece precum „I feel pretty“, uvertura „William Tell“ și „Eine Kleine Nachtmusik“. Cel mai așteptat și mai aplaudat moment a fost reprezentat de ultima melodie, „I walk alone“ de pe albumul Tarjei. Pe tot parcursul cântecului, publicul a aplaudat-o neîncetat pe artistă.

Întregul show a fost animat de către Mike, care a avut câteva apariții surprinzătoare și amuzante. De exemplu, a „greșit“ partitura și domnul dirijor s-a prefăcut că îl ceartă; după pauză a apărut pe scenă printre membrii corului, povestindu-le despre crocodili și, spre final, s-a îmbrăcat în Mozart și s-a prefăcut că mănâncă florile Tarjei, stârnind râsetele și aplauzele spectatorilor.

Tarja Turunen ne-a dezvăluit încă un lucru care sigur o să îi bucure pe fani: o să vină din nou în România în jurul dății de 15 octombrie 2014, tot la Sala Palatului, alături de viitoarea ei trupă rock!

Ne-am distrat alături de „The Beauty and the Beat“

Concertul s-a terminat în jurul orei 23:00, lăsându-i pe fanii Tarjei cu zâmbetul pe buze, bucuroși și dornici să meargă la viitorul concert al artistei!

Noi nu putem decât să îi felicităm pe Tarja, Mike și pe membrii orchestrei pentru o prestație impecabilă și să așteptăm cu nerăbdare concertul din 2014! De asemenea, trebuie felicitați și organizatorii, Phoenix Entertainment, pentru un show atât de reușit!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *