Season of the Witch (Anotimpul vrajitoarei)

season of the witch

de Florentina Ţărînă – redactor

Season of the Witch (Anotimpul vrăjitoarei)
Regia: Dominic Sena
Cu: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Graham.

Filmul „Season of the Witch“ prezintă povestea a doi cavaleri, Behmen şi Felson, care au renunţat să lupte în războaiele duse de Biserică împotriva celorlalte religii şi a adepţilor lor şi au plecat în lume spre a-şi găsi fiecare rostul. Cu toate acestea, sunt obligaţi la sfârşit să-i ajute pe slujitorii Bisericii şi să salveze lumea de la dezastru.

Acţiunea se petrece în secolul al XIV-lea, când femeile considerate vrăjitoare erau supuse la chinuri drastice sau direct omorâte. Povestea începe cu uciderea a trei femei considerate vrăjitoare, prin spânzurarea acestora. Preotul, martor la pedepsirea acestora, nu este lăsat să facă ritualurile necesare pentru ca vrăjitoarele să nu învie şi este nevoit să se descurce singur. Totuşi una dintre ele învie, însă nu ca vrăjitoare, ci ca demon.

Behmen şi Felson, plimbându-se prin lume, ajung într-o cetate unde oamenii mureau pe capete din cauza ciumei şi află că totul se datorează unei vrăjitoare care a blestemat locul. Aceştia sunt rugaţi de către cardinal să salveze vieţile oamenilor sănătoşi, ducând-o pe aceasta la o mănăstire din munţi. Situaţia se complică atunci când oamenii din grupul lui Behmen încep să moară ucişi de vrăjitoare şi situaţia tensionantă se va menţine până când aceştia vor descoperi că totul se învârte în jurul cărţii lui Solomon.

Filmul nu este foarte bun, aşa cum ne aşteptăm atunci când în lista distribuţiei apare numele lui Nicolas Cage. Însă nici film prost nu este, chiar dacă la un moment dat firul acţiunii este tras de păr şi nu mai are niciun farmec.

Efectele sunt destul de bune, iar spaţiul şi timpul sunt bine create şi subiectul este destul de interesant, atâta timp cât pune în scenă problema cruciadelor întreprinse de Biserică, iar aceasta nu mai apare ca acea instituţie de netăgăduit.

Însă sfârşitul nu e perfect, mai ales că personajul principal nu lasă să se întrevadă intenţiile lui faţă de întreaga situaţie până la final, când spune că ultima sa dorinţă este să fie apărată fata.
În concluzie, este un film care vă va schimba măcar puţin concepţia despre trecut şi Biserică şi vă va captiva atenţia, dacă vă plac filmele istorice şi/sau cu elemente fantastice.

Recommended Articles

1 Comment

 1. Mi se pare prost spus “nu e un film foarte bun” si in acelasi timp “insa nici film prost nu este”. Ar trebui sa te hotarasti.

  De notat este ca nu e povestea a doi cavaleri. Da ei sunt personaje principale jucate actori mari, dar filmul se numeste “Season of the witch”. Filmul se invarte in jurul “vrajitoarei”.

  Filmul am impresia ca lasa loc de o continuare. De-asta probabil ti se pare sfarsitul “imperfect”.

  Din pacate un review putin cam neconvingator. Am vazut filmul, mi-a placut, dar are mari lipsuri pentru a fi un film mare.

  Sunt multe greseli in film: limbajul folosit ( “I’ve saved your *** a hundred times” – daca in perioada Cruciadelor se folosea limbajul asta, eu sunt Napoleon), caracteristicile ciumei nu sunt cele din film, Cruciadele s-au terminat cu cel putin 100 de ani inainte de ciuma, iar judecata vrajitoarelor nu se intampla in UK pana in sec. 16.

  Revin la final. Dupa ce e “exorcizata”, ea spune ca nu-si aminteste nimic, dar mai in colo ea zice ca va spune povestea sacrificiului salvatorilor ei. O contradictie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *