Natura moarta cu nepot obezde Cristina Dinescu – redactor
sursa foto: Octavian Tibar

Înconjurat de trei mătuşi exagerat de iubitoare şi grijulii, lui Pompiţă (Pavel Bartoş), personajul principal din piesa „Natură moartă cu nepot obez“, nu-i rămâne decât să se lase răsfăţat şi cocoloşit de cele trei mari protectoare. Piesa s-a jucat în sala mare a teatrului Odeon, în data de 11 mai, ora 19.00. De Ion Sapdaru şi în regia lui Eugen Făt. Scenariul combină comicul de situaţie cu drama incontestabilă a lui Grasu` Contrabasu`.


Natura moarta cu nepot obez

Cu un bagaj plin de frustrări din tinereţe, cele trei mătuşi, Vanda (Dorina Lazăr), Cesonia (Rodica Mandache) şi Mirela (Oana Ştefănescu), îşi concentrează atenţia şi îşi revarsă afecţiunea asupra nepoţelului lor, Pompiliu. Dragostea obsesivă şi posesivă a acestora îl conduce pe Pompiţă într-o formă fizică nu tocmai agreabilă şi o stare psihică depresivă. Acesta îşi ascunde şi îşi îneacă amarul în singura activitate pe care reuşeşte să o ducă la bun sfârşit: mâncatul.


Natura moarta cu nepot obez

Într-o continuă mişcare pentru a-i satisface fiecare capriciu, cele trei mătuşi încep să se îngrijoreze cu privire la viaţa sexuală a lui Pompiţă. Acestea angajează o prostituată, Lili (Nicoleta Lefter), pe post de menajeră, pentru a-l seduce pe nepoţel. Pompiţă se îndrăgosteşte de ea, iar Lili este nevoită să-i spună adevărul. Ca un blestem, probabil o pedeapsă pentru planul murdar pe care l-au conceput, din ziua în care Lili intră în acea casă, mătuşile trec în lumea cealaltă rând pe rând.
La aflarea adevărului despre falsa iubire, Pompiliu se revoltă şi mărturiseşte tot ce are pe inimă, toate durerile cauzate de diformitatea lui. Într-un final, nemaisuportând „mesajele de dincolo“ ale mătuşilor şi faptul că Lili îl abandonase, bărbatul ia un pumn de pastile şi pune punct propriei drame.
O piesă unde comicul şi tragicul sunt amestecate într-un mod chiar sadic, dar care merită din plin să fie văzută.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Genial :X

Leave a Reply

Your email address will not be published.