Mihai Morar la Treptele Succesuluide Mădălina Meilă – redactor
sursa foto: Facebook/Treptele Succesului

Ziua de 5 octombrie a început cu sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr“ ticsită de elevi, pentru a-l vedea şi a-i pune întrebări lui Mihai Morar.

Mihai Morar este prezentatorul emisiunii „Răi da’ Buni“ de la Antenă şi totodată unul din realizatorii Radio ZU.

Publicul a fost în număr mare şi tare curios. Foarte mulţi elevi au ridicat degeţelele, dornici să îl întrebe pe invitat cât mai multe lucruri legate de modele în viață, de familie şi de ceea ce îi place.

Prin prisma lui, ultimii 10 ani din viaţă au fost ca o poveste frumoasă, care s-a construit exact aşa cum şi-a dorit el, cu singurul regret că, celebru fiind şi foarte ocupat, o vede pe mama lui destul de rar.

Că tot vorbim de familie, pentru neştiutori, prezentatorul are 2 fiice gemene şi este însurat. Ca părinte, are un raţionament foarte dezvoltat. Îşi educă copiii exact cum trebuie, el fiind adeptul teoriei conform căreia educaţia se face acasă şi la şcoală, nu în faţa televizorului, după cum a declarat. El spune că părinţii ar trebui să fie nişte modele pentru copiii lor, căci aşa îşi vor găsi drumul mai uşor în viaţă. De asemenea, din acest punct de vedere, Morar consideră că în România există o mare inconştienţă părintească.


Dar destul despre copiii din ziua de azi. Vreți să ştiţi ce făcea Rău da’ Bunul în copilărie? Ca fapt divers, el dorea să devină fotbalist când era mic şi ţinea cu echipa Steaua. În liceu, era şeful clasei şi a fost nevoit să se ocupe de organizarea unui eveniment ce avea să intre în istoria colegiului din Baia Mare, la care era elev: să se facă un grătar în curte. Printre zâmbete, îşi aduce aminte că „fetele au adus legume pentru salată, băieţii carnea şi grătarul, mirosea a ceapă în tot liceul“. Mari schimbări la el, ca om, de-atunci şi până acum nu sunt, poate doar maturizarea şi responsabilitatea unui adult normal. Timiditatea, spune el, a rămas la acelaşi nivel ca atunci când era tânar şi, mai mult decât atât, în realitate el se descrie ca fiind un om introvertit şi morocănos.

Când vine vorba de meseria lui, Mihai Morar ne vorbeşte frumos. Consideră că domeniul media este făcut pentru a mulţumi publicul şi showbiz-ul este ca o uzină de vise. Despre prieteniile între persoanele care activează în acest domeniu, este realist şi declară că sunt rare cazurile în care prieteniile chiar sunt durabile şi sincere. Când lucrezi la radio şi nu îţi place mediul, este timpul să faci o schimbare. Schimbarea pe care a făcut-o Mihai Morar a fost să înfiinţeze un post de radio, împreună cu Buzdugan şi Badea. Este foarte mândru de faptul că Radio ZU este pe locul trei ca brand media în România, după ProTv şi Antena, declarând că „nu crede că a muncit degeaba, totuşi!“. Ceea ce face în momentul de faţă este considerat de către Morar un hobby, chiar dacă cea mai grea situaţie din viaţa lui a întâmpinat-o cu job-ul. Din punctul lui de vedere, munca te apropie de succes, asta şi dacă, bineînţeles, ai mult noroc!Foarte multe întrebări din partea lăzăriştilor, printre care şi cărţile preferate sau autorii preferaţi, ce-ar fi dorit să devină dacă nu era celebru. La aceste întrebări, Mihai Morar a răspuns cu mare drag, declarând că îi plac foarte mult scriitorii sud-americani, cu precădere Garcia Marquez, pe care îl consideră cel mai bun povestitor. Dacă ar fi fost un om de rând, s-ar fi făcut scriitor, însă, spune el, ce îi place lui să scrie nu se vinde.

Ca o concluzie, Mihai Morar a fost comunicativ cu publicul, uneori punând întrebări elevilor, glumeţ, de gaşcă şi fără pic de fiţe. Lăzăriştii l-au placut foarte mult, ca dovadă fiind cei 50 de inşi (pe puţin), care stăteau la coadă pentru autograf!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *