Cersetorul (franturi din viata)de Cristina Dinescu – redactor
sursa foto: www.masca.ro

Un carnaval de amintiri, o paradă de vise spulberate, iar pe fundal dulci acorduri de pian şi chitară… Asta este ceea ce piesa „Cerşetorul“ înşiră, în premieră, în sala Jacques Lecoq a teatrului Masca. Conceptul acestui spectacol de animaţie îi aparţine Laurei Dumitraşcu Duică, avându-l ca asistent pe Andrei Drăgulescu.

Piesa „Cerşetorul“ este un mănunchi de amintiri din viaţa unui om, care a ajuns să întindă mâna atât pentru o bucată de pâine, cât şi pentru un amărât de vis. Acesta dă frâu liber gândurilor şi arată fâşii dintr-o poveste plină de păcate, regrete, resentimente. Amintirile au devenit nişte umbre, nişte măşti care nu îi dau pace. Aceeaşi staţie de autobuz, aceiaşi oameni indiferenţi, parcă decupaţi din benzile desenate. După fiecare noapte de coşmar, următoarea zi vine şi aduce aceeaşi ignoranţă a celorlalţi.

Un spectacol în care cuvintele nu-şi au rostul pentru că muzica şi păpuşile spun tot: arată durerea, naivitatea, pasiunea şi desfrâul. Prima piesă de animaţie pe lumină neagră din România, o experienţă ce merită încercată!

Recommended Articles

1 Comment

  1. Merita vazut. Felicitari! La cat mai multe piese…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *