Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

de Sabrina Canea – colaborator
foto: Cătălina Cosma – fotoreporter

Ce se poate face într-o zi foarte călduroasă de vară, când temperatura la umbră atinge 30°C, asfaltul pare a ți se topi sub picioarele fierbinți, tânjești după apă rece și, efectiv, curg apele de pe tine? Știu că vă gândiți la lenevitul pe un șezlong, la mare, însă nu și acum. În data de 2 iulie, elevii bucureșteni ce abia au pășit în clasele a 11-a și a 12-a au ales să fie prezenți la Universitatea „Titu Maiorescu“, la ceremonia de deschidere a GROW 1.1 (1.2), ce se anunță a fi o totală reușită!

Să facem o scurtă prezentare: GROW reprezintă, în primul rând, un program educațional non-formal, conceput pentru a îmbunătăți calitatea educației în România, programul adresându-se elevilor între 14 și 18 ani. Altfel spus, GROW este un super program pentru liceeni ce îmbină utilul cu plăcutul, astfel elevii învățând câte ceva ce îi va ajuta mai târziu, prin distracție. Aparent, seamănă cu orice workshop organizat prin licee, dar ce aduce în plus GROW este experiența nemaipomenită de a lucra cu un internațional. Da, cred că acum v-am captat puțin atenția, nu-i așa? Liceenii au, astfel, nu numai ocazia de a întâlni unul din trainerii veniți special în România pentru acest program, ci și de a învăța câte ceva din experiențele lor.

Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

Înainte de a intra în spiritul GROW, am avut parte de câteva prezentări, și anume: coordonatorul echipei AIESEC, Dragoș, ne-a spus câte ceva despre proiectul lor de seamă, GROW Educativa, un grup de organizații non-guvernamentale ce dezvoltă și promovează împreună proiecte și servicii ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală, ce ne-a vorbit puțin despre câteva din proiectele lor („RIUF“, „Universalio“ și „Edmundo“) și, desigur, decanul Universității „Titu Maiorescu“, Florin Văduva, ne-a spus câte ceva atât despre instituția de învățământ, cât și despre domenii pe care le poți studia aici.

Acestea fiind spuse, spectacolul începe. Cum? Ei, bine, magia GROW se dezlănțuie odată cu prezentarea trainerilor! De această dată avem plăcerea de a întâlni oameni din Ucraina (Anastasia), Hong Kong (Kingsley), Republica Cehă (Diana), Canada (Charles) și Corea (Min Gin). Totul a devenit parcă mai interesant când, Charles, neavând la fel ca ceilalți traineri o prezentare ori un filmuleț despre locul de unde vine, a ales un mod mult mai potrivit de a ne arată aceasta prin muzică și dans! Charles a ales o melodia originară din Canada, invitând atât traineri cât și liceenii să cânte alături de el.

Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

Organizatorii au venit, de asemenea, și cu un concurs pentru adolescenți: cinci oameni mai curajoși aveau să se ofere pentru a răspunde la un set de cinci întrebări ale căror răspunsuri se aflau în prezentările trainerilor, ce le ascultaseră cu ceva timp mai devreme. Câștigătoare a fost Monica Anghel, iar ca premiu și-a primit taxa de participare la program înapoi.

Înainte ca totul să ia sfârșit, nu numai că ne-am jucat puțin cunoscutul (poate chiar necunoscutul) joc „Are you busy, Joe?“, dar am cunoscut și oamenii din spatele GROW 1.1, oameni care au făcut posibilă această experiență.

Putintica atentie, va rog, Grow a inceput!

Iată cum AIESEC ne mai surprinde o dată cu un proiect destinat succesului. Pe această cale trebuie să-i felicităm pentru treaba foarte bună pe care o fac, felicitări, oameni, sunteți grozavi! Acestea fiind spuse, sper să vă distrați cât mai bine la GROW 1.1. Succes! 🙂

Recommended Articles

1 Comment

  1. Nice work, people! 😀 mi-ar fi placut si mie sa fi participat la acea ceva in liceu. Cred ca mi-ar fi dat mai mult curaj si deschidere de perspectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *