Pentru fanii de anime: Nijikon ’10


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10

de Laura Zadunaischi – redactor
foto: Oana Ştefănescu – fotoreporter

Aflată la cea de-a a patra ediţie, convenţia fanilor de anime Nijikon s-a ţinut în zilele 23, respectiv 24 ale lunii octombrie. Biletele au fost la preţul de 10 ron şi au putut fi achiziţionate încă de la intrare. În incinta clădirii Palatul Naţional al Copiilor (P.N.C.) au fost diferite standuri comerciale, ateliere de creaţie, proiecţii de film, stand-up comedy ş.a. Zona de gaming a fost cea mai populată anul acesta. A avut loc un fenomen neplăcut, observat şi de organizatori. Pentru că anul trecut au fost mai mulţi oameni decât ar fi făcut faţă consolele de joc, anul acesta, în ciuda unui număr mai mare de console, s-a dublat şi numărul doritorilor să se joace.


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10

În anul 2007, datorită Project Sakura, a luat fiinţă pentru prima dată această convenţie anime care s-a ţinut la Muzeului Naţional Contemporan de Artă din cadrul Palatului Parlamentului. Din cauza lipsei de spaţiu din anul precedent (un singur etaj), în anul 2008 Nijikon şi-a schimbat locaţia în P.N.C. şi a continuat astfel an de an să ţină aici acest eveniment, graţie spaţiului corespunzător.
Fanii de anime din România, în genere, tind să crească de la an la an. În 2009 în P.N.C., s-au perindat 6000 3000 de oameni, în cele două zile ale convenţiei, potrivit unor declaraţii ale voluntarilor, care au aflat evidenţa biletelor vândute. Anul acesta au fost peste 3500 de vizitatori, conform informaţiilor date pe site-ul oficial al Nijikon.


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10

De la copii de 3 ani însoţiţi de părinţi, până la adolescenţi şi oameni în toată firea, fani anime de altfel, cele două zile s-au bucurat cu succes de atenţia publicului. Foarte mulţi fani s-au costumat în personajele preferate şi o parte au participat la Cosplay-urile ţinute în ambele zile, în care au fost anunţaţi şi câştigătorii. Aceste concursuri nu au sprijinit numai fineţea şi răbdarea de care au dat dovadă fanii la realizarea costumelor, ci şi interpretarea personajelor ce s-au ţinut în Sala Mare al P.N.C.
Concursul a avut două probe: cea de invidual şi cea de grup, în care personajele au interacţionat.


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10

Au fost standuri cu handmade-uri făcute de amatori sau profesionişti: de la cercei realizaţi din origami (hârtie modelată sub diferite forme: animale sau obiecte) până la portrete sub formă de anime, făcute la comandă (chibi), postere, insigne cu personajele mult îndrăgite, stickere, dar şi îmbrăcăminte inspirată din anime-uri. De asemenea, a fost şi un stand de mâncare japoneză.

Acest eveniment s-a terminat cu un after-party în club Indie, luni seară, 25 octombrie. Mai multe detalii găsiţi pe www.nijikon.ro


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10


Pentru fanii de anime: Nijikon ’10

Recommended Articles

18 Comments

 1. De unde pana unde a tras concluzia un VOLUNTAR ca au fost 6000 de vizitatori ?
  Inainte de a scrie ceva interesati-va mai bine. ( si nu de la Voluntari )

 2. Learn2Press. Kthx.

 3. ce lame =)) cred ca doar locatia si data in ca s-a desfasurat evenimentul le-ati nimerit =))
  sa va dau o harta ca sa iesiti de pe aratura?

 4. Laura Zadunaschi

  Imi cer eu mii de scuze pentru acest articol, care era defapt varianta bruta, mi-am rectificat prostia si am scris un articol corect pe baza statisticilor de pe site-ul oficial Nijikon.

 5. Nicoleta Dumitrascu - editor-sef

  Din partea redactiei, ma simt obligata sa intervin in acest schimb de comentarii.
  Din punct de vedere jurnalistic, redactorul Zadunasichi nu a gresit cu nimic citand voluntarii evenimentului.
  Daca voluntarii de la eveniment nu au spus adevarul, acest fapt nu priveste cu nimic Redactia revistei noastre.
  In al doilea rand, cei care acuza lipsa informatiilor veridice din articolul acesta, ar trebui sa citeasca ceva despre regulile jurnalistice inainte de a acuza orice neregularitate.
  De altfel, daca intr-adevar ar fi fost probleme de “proasta informare”, aceste acuze ar trebui sa vina strict din partea organizatorilor evenimentului. Fapt despre care Redactiei nu i s-a imputat nimic dupa publicarea articolului.

 6. Nu inteleg care este rostul acestui mare tam-tam. Pentru clarificari, pe site-ul oficial Nijikon scrie in felul urmator: “Totodata, multumiri tuturor celor care au facut acest Nijikon posibil (atat voluntarilor care au muncit in toate zilele necesare organizarii, cat si celor peste 3500 de vizitatori care ne-au onorat cu prezenta”.
  Redactorul Zadunaischi a scris “Anul acesta au fost 3500 de vizitatori”. Deci, lipseste acest “peste”.

  @Methos: Cum spunea si editorul-sef mai devreme “redactorul Zadunasichi nu a gresit cu nimic citand voluntarii evenimentului. Daca voluntarii de la eveniment nu au spus adevarul, acest fapt nu priveste cu nimic Redactia revistei noastre”.
  In plus, articolul spunea ca au fost 6000 de vizitatori in anul 2009! – “În 2009 în P.N.C., s-au perindat 6000 de oameni” -, iar nu in 2010.

  “Rautatile” astea nu au fundament argumentativ.

 7. Draga teenpress
  Cand vrei o informatie corecta mi se pare normal sa te interesezi calumea.
  Poti sa te informezi si de la bunica atata timp cat informatia este corecta.
  Daca nu ma insel in presa exista termenul de doublechek la check.
  DAR la voi informatia este eronata.
  Cat despre faptul ca nu va priveste de unde luati informatia nu pot sa zic decat felicitari 🙂
  Si revenind la ce atacam eu.
  De unde pana unde 6000 de vizitatori in 2009 ?
  A se lua aminte ca eu nu am zis nimic de 2010.
  “Rautatile” astea AU fundament argumentativ.
  (daca vrei sa faci ceva calumea nu iti bate joc)
  Cheers.

  1. Bravo Methos! I-ai dat mucu’ nicoletei :))
   Ai dreptate in ceea ce zici. eu citest revista de moolt timp si cred k acum nu trebuie sa dam vina pe ei. eu cred ca fata asta care a scris articolu e aiurea ca s-a infromat gresit. akuma nu cred k cei de la teenpress sunt devina,mai degraba cea care a scris.

   1. Laura Zadunaischi - redactor

    Da corect! Eu mi-am recunoscut si recunosc in momentul de fata, tarziu ce-i drept greseala, ca de la mine a pornit totul. Chiar daca a fost neatentie, tot greseala este. Eu m-am informat, dar am uitat sa scriu.Totul a pornit de la partea cand am scris in acelasi fisier word doua articole unul brut in care treceam din notite etc si unul bun. Atunci cand scrii si pui fata in fata ce ti-a zis cutarescu si ce scrie pe un site oficial, atunci vezi ca nu se pupa si rescrii partea respectiva. Problema e ca am uitat sa modific si in articolul final. Am trimis si varianta corecta, dar din motive tehnice s-a produs si tam-tam-ul. E prima data cand mi s-a intamplat asa ceva, imi cer scuze. Imi asum graba.
    Acum revenind la comentariul tau, nu cred ca trebuie sa folosim cuvinte de genul “mucul”. Acum dati vina numai pe mine, nu mai implicati alte persoane, chit ca imi iau apararea. Oricum sunt la mijloc.

    1. Dont get me wrong.
     Laura, eu nu am postat ca sa dau “mucu”
     Pur si simplu am vrut sa se faca informarea corecta.
     Si atata timp cat lumea realizeaza greselile si le repara totul este ok.
     Deci cum am zis si mai sus, sa nu se creada ca atac pe cineva sau ca fac tam-tam, doar atentionez cand ceva este gresit ca toti sa fie multumiti.
     Cheers.

     1. Noi iti multumim 😀

     2. Laura Zadunaischi - redactor

      Stiu ca nu ai postat tu partea respectiva, ca sa nu mai repet cuvantul. Cred ca e celebru deja personajul:)) Multumesc pentru intelegere, acum ca tot am explicat ce s-a intamplat defapt.

   2. wow… imi pare rau dar… invata sa scrii. eventual inainte sa critici un redactor.

 8. PS :
  Considerati ultimul post venind din partea Organizatorilor.

  PS 2 : Scuze de bad typoul din doublecheCk-ul de mai sus

  PS 3 : Nu am nimic cu voi si va felicit pentru ceea ce faceti dar informatiile eronate duc la discutii aberante de catre cei care nu cunosc situatia.

 9. Laura Zadunaischi - redactor

  Este vina mea pentru ca am gandit corect, dar am uitat sa modific. Din motive tehnice s-a postat acel ceva gresit. Nu e vina colegilor, pentru ca sunt ocupati, sunt aglomerati, imi retrag acuzele. De nervi, pentru ca am picat la mijloc, mi-am varsat amarul si pe ei, si pe calculator in momentul de fata. Este vina mea, neatentia mea, promit sa nu se mai repete.
  Intr-adevar nu trebuie sa crezi tot ce se spune, tocmai din cauza asta in jurnalism trebuie sa verifici din cel putin trei surse. Eu am verificat, din doua surse, dar am uitat sa modific, ceea ce este greu de iertat, avand in vedere ca ce scriu afecteaza un public de “n” oameni.
  Sunt de inteles comentariile, conflictele verbale iscate si totul de la niste cifre. Asta este puterea cuvantului, cuvantului decazut, acum realizez. Sorry organizatorilor si sorry colegilor mei, pentru ca nu am gandit clar cand mi-am varsat nervii si m-am gandit numai la mine.

 10. Azi s-a distribuit in Sincai revista Teen Prees cu un articol despre Nijikon la pag 16. Ca fan anime nu pot sa spun cat de mult m-a bucurat acest lucru. Din cate stiu eu este primul articol pe hartie despre Nijikon aparut in presa .Mii de liceeni vor citi revista asta insemnand desigur promovare si un numar cu siguranta mai mare de vizitatori ai Nijikonului de anul viitor. Articolul este corect din punct de vedere informativ si are o descriere destul de dezvoltata pentru a intelege tot romanu’ cam ce se desfasoara la Nijikon. In mare ,discutia nu prea si-a avut rostul pentru ca rezultatul final este multumitor iar gestul este de apreciat din partea fanilor anime.

  1. Multumim mult 😀 Chiar apreciem feedback-ul. Am gresit la inceput, dar pana la urma am dus treaba la capat cum trebuia 😛 Si, oficial sau nu, noi vom fi prezenti la Nijikon si la urmatoarea editie 😀

 11. Zadunaischi Laura Raisa

  Nu stii cat de mult ma bucura feedback-ul tau Inari. Sunt multumita sa stiu ca articolul este de folos, ca este citit de persoane care au nevoie de el, respectiv de fani anime sau de viitori fani anime. Intentionez sa merg si anul viitor la festival, sa il promovez in continuare pentru ca pe mine cel putin m-a impresionat. De ce? Pana atunci nu il luasem in seama, imi povestise cineva de el, dar nu m-am lasat convinsa decat in momentul in care am ajuns acolo, oamenii aia chiar depun un efort si il fac din placere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *