„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

fotoreportaj de: Nicoleta Istudor – colaborator foto

Harlem Shake este o melodie compusă în 2012 de un tip cunoscut ca și DJ Baauer. Melodia își are originile în hip hop-ul sud-american (Southern hip hop), el fiind numit o melodie „de bass și hip hop“. Dansul cu același nume a devenit răspândit în întreaga lume în februarie 2013, când o serie de clipuri au fost lansate pe Youtube.

Ceea ce probabil că unii nu știu este că dansul original a apărut în 1981 în Harlem, New York, și inițial se chema „albee“, nume care vine de la inventatorul dansului cunoscut sub numele de Al B. Acesta spune că dansul Harlem Shake este „o zgâlțâială de bețiv“. Această mișcare vine din Egiptul antic, mai precis, Al B. face referire la mumiile care, fiind înfășurate, nu se puteau mișca, ci doar zgâlțâi.

Ceea ce vedem azi pe Youtube, și anume zeci de clipuri cu oameni costumați în cel mai ciudat mod și care cred că Harlem Shake înseamnă doar să dansezi ca un nebun și să faci mișcări lascive, ei bine, acest „dans“ nu are nimic în comun cu cel original. Într-un reportaj video realizat în cartierul Harlem din NY, locuitorii și-au exprimat șocul la vederea acestui nou „dans“, spunând că „acesta nu este harlem shake“, sau adăugând că „este o bataie de joc“. Ouch! Deci dacă ai de gând s-o pui de un Harlem Shake la el acasă ar fi bine să te gândești de două ori înainte.

Lăsând la o parte locuitorii răsculați din Harlem, să ne întoarcem în București unde am mai găsit și noi ceva care să ne facă să ieșim din casă și să ne strângem frumos, cu mic cu mare, prin parcuri sau chiar în mijlocul străzii.

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

Și iată că pe data de 24 februarie elevii de liceu au găsit un motiv să se scoale mai devreme pentru a se aduna în Parcul Tineretului. După mai bine de o jumătate de oră în care ne-am așteptat unii pe alții să începem, lumea a reușit să se mobilizeze. Încet, dar sigur. Iată ce a ieșit:

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

„Do the Harlem Shake“ in Tineretului!

Una peste alta, Harlem Shake, indiferent sub ce formă apare, continuă să se practice și probabil că îl vom mai avea prin preajmă ceva timp.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *