Lazarul, in ritm de tup-tup!

iepurasul liceean

de Mădălina Meilă – seminarist
foto: Maria Vizitiu – colaborator foto

„Iepuraşul Licean“ a făcut o vizită lăzăriştilor pe 7 aprilie cu un concurs culinar, fotografic, spectacol de dans şi o invitată specială, extrem de apreciată pentru profesionalismul ei, Amalia Enache, prezentatoarea ştirilor de noapte de la Pro TV.

Primii care au spart gheaţa pe scenă au fost doi băieţi care au dansat în stilul electro. Se pricep, să exerseze în continuare, le urăm baftă!

iepurasul liceean

A doua trupă de dans ne-a lăsat un gust dulce încă de la început, căci au intrat în scenă cu melodia „Ne Place“ de la ROA! Pe lângă alegerea muzicală inspirată, dansul a fost mai mult de-atât. Ştiţi sentimentul acela de „nu te poţi opri din zâmbit pentru că nu poţi să îţi explici cum au făcut figura aia“. Ei, ceva de genul se petrecea în sală :-).

iepurasul liceean

După ce ne-am încălzit cu puţin dans, pe scenă şi-a facut apariţia, aşa cum a spus prezentatoarea spectacolului, „o lăzăristă de seamă cu o voce de aur“. O boboacă pe care colegii o stimau extrem de mult şi pe care Amalia Enache a urmărit-o cu zâmbetul pe buze. A ales să cânte o piesă extrem de frumoasă şi anume „Empire State Of Mind“ de Alicia Keys. Lăzăriştii, ştiindu-i talentul de dinainte, au privit-o cu admiraţie, însă mie mi s-a făcut pielea de găină şi nu mi-am luat ochii de la ea o clipă! The girl knows the business!

iepurasul liceean

A urmat o elevă numită Medea, care ne-a prezentat un dans contemporan cu un joc actoricesc foarte bun, pe melodia „Airplanes“ cântată de Hayley Williams şi B.o.b.
Apoi a venit o trupă de freestyle formată din patru adolescenţi – un băiat, o fată şi doi fraţi gemeni! Foarte talentaţi, unul din gemeni a făcut nişte figuri geniale care ne-au lăsat pe toţi cu gura căscată, domnişoara i-a încântat pe băieţi cu un dans senzual şi s-au dovedit a fi o echipă de dans unită.

iepurasul liceean

Alina Păun a venit din nou pe scenă, de data aceasta cu o melodie foarte vioaie: „Unwritten“ de la Natasha Bedingfield. Lumea s-a ridicat şi a început să danseze în ritm de primăvară, bătând din palme!

iepurasul liceean

Şi uite-aşa a început şi concursul de fotografie, cu tema sărbătorilor pascale. S-a dat startul unui slide cu toate creaţiile participanţilor, juriul format din trei persoane uitându-se atent la fiecare fotografie. În principal erau elevi de la a X-a şi a IX-a.

iepurasul liceean

Până ce juriul se gândea la un câştigător, Amalia Enache a urcat pe scenă şi a lăudat C.N. „Gh. Lazăr“, spunând „Lazărul chiar are talent!“. Ne-a mărturisit că prezenţa ei acolo a făcut-o să îşi amintească de vârsta adolescenţei. A vorbit despre copiii abandonaţi din România şi despre alte ţări cu posibilităţi infime, despre demersurile pe care le-a făcut în ajutorarea lor şi ne-a spus că ar fi bucuroasă dacă după spectacol am veni să vorbim cu ea.

iepurasul liceean

Astfel, juriul a decis că premiul întâi va merge spre Mădălina Florescu, o boboacă cu o poză tare draguţă cu iepuraşi de ciocolată parcă scoşi din poveste!

La final au fost lăsaţi trei băieţi de clasa a V-a, taaare simpatici, o să vedeţi de ce spun asta! Micuţi, tineri, pregătiţi de un dans greu pentru vârsta lor. Unul din băieţi a început cu un moment pe care cu toţii l-au aclamat: Şi-a aruncat şapca spre public şi atunci a început adevăratul show! După terminarea dansului, toată lumea cerea bis – şi aşa a fost! Au mai dansat odată şi toată sala s-a ridicat în picioare, a aplaudat, a dansat, a cântat şi nu în ultimul rând a fluierat!

iepurasul liceean

Iacătă am fost şi la Iepuraşul Licean al C.N.G.L., ne-am simţit bine şi putem spune sincer: Lazărul are talent!

Recommended Articles

3 Comments

  1. Se stie ca “Lazarul are talent” de la concursul cu acest nume, organizat de clasa a X-a G a colegiului, iar cele doua proiecte nu au legatura unul cu altul.

    1. Stim ca evenimentele nu au legatura unul cu altul 🙂 Autorul articolului probabil a simtit nevoia de a reaminti acest lucru, ca Lazarul are talent 🙂

    2. Daca faceam referire la concursul cu acest nume probabil ca l-as fi scris sub forma de citat, insa nu am facut asta. Am tinut sa spun ca participantii sunt talentati. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.