Intalnirea cu lotul olimpic la chimie si decernarea premiilor Actavis

Intalnirea cu lotul olimpic la chimie si decernarea premiilor Actavis

Intalnirea cu lotul olimpic la chimie si decernarea premiilor Actavis

de Thomas Bărbulescu – colaborator
foto: Ion Mateş – fotoreporter

Vlad Băcăuanu, Alexandru Paraschiv, Andreea Filip, Silvian Baltac sunt cei patru elevi care au reprezentat România şi care au obţinut medalii în cadrul celei de-a 44-a ediţii a Olimpiadei Naţionale de Chimie, desfăşurată la Washington în perioada 21-30 iulie 2012.

Pe data de 1 august, Grupul Actavis a organizat prima conferinţă de presă cu reprezentanţii lotului olimpic la chimie, evenimentul desfăşurându-se la barul „Laboratorul de Cocktailuri“, ocazie cu care, conform tradiţiei, au oferit numeroase premii.

Intalnirea cu lotul olimpic la chimie si decernarea premiilor Actavis

Vlad Băcăuanu, elev în clasa XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de aur. Alexandru Paraschiv, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ din Bucureşti, şi Andreea Filip, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au obţinul medalia de argint, iar Silvian Baltac, elev în clasa XII-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab“ din Olteniţa, a obţinut medalia de bronz.

Evenimentul a început la orele 11 şi a fost marcat de intrarea celor patru câştigători. Imediat ce au intrat au fost asaltaţi cu întrebări. După ce au răspuns la o parte dintre întrebări, a început ceremonia oficială în cadrul căreia Alina Culcea, Directorul general adjunct al Actavis România, a prezentat pe scurt trecutul companiei Actavis şi a oferit premiile tinerilor olimpici. Următorul moment al programului a fost acela care a adus laolaltă elevii şi profesorii care i-au coordonat şi însoţit au răspuns la întrebările presei.

Intalnirea cu lotul olimpic la chimie si decernarea premiilor Actavis

Subiectele abordate au variat de la viaţa personală până la timpul alocat pregătirii pentru olimpiadă şi s-au finalizat cu concluzia că medaliaţii îşi vor continua studiile în străinătate şi speră că, atunci când vor absolvi facultatea, România va avea un sistem de cercetare demn de tinerii de care se presupune că are nevoie.

Recommended Articles

4 Comments

  1. E bine de știut că încă mai avem cu cine să ne mândrim. Însă, ar fi păcat să continue să existe tineri bine pregătiți, care să plece, doar pentru că aici nu au o perspectivă largă de viitor. Bine punctată ideea cu sistemul de cercetare:)

  2. Multumesc… Sunt total de acord cu tine si as mai putea adauga ca “filozofia” romanului cu privire la Romania sta pe un cerc vicios: mie nu-mi place Romania, dar eu nu fac nimic pentru a schimba acest lucru (si la asta nu ma refer la iesit la proteste, ci,de exemplu, la platit biletul de fiecare data cand intrii in RATB)

    1. *si cu asta….rectificare din postul anterior

  3. Într-adevăr, pe plan individual începi cu lucrurile mici. Însă, problema concepției romanului are si o altă sursă: conducerea. Aceasta este cea care unește de la bun început un popor, sau îl dezbină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *