Stufstock 2012

Stufstock 2012

Stufstock 2012

fotoreportaj de: Raluca Anculete – colaborator foto

În Vama Veche în zilele de 27 şi 28 iulie 2012 a avut loc a 10-a ediţie a festivalului Stufstock. Festival de muzică, zdrăngănele hand-made şi tot ce a însemnat odată „Vama“!

Printre trupele din prima zi au cântat „Dubioza Kolektiv“ din Bosnia cu un sound de Reggae, dub şi rock, combinat cu nişte versuri politice, nu tocmai în spiritul locului, dar agreate de majoritatea.

Stufstock 2012

Şi „Dub Incorporation“ din Franţa, destul de cunoscută printre tinerii din ziua de azi.

Stufstock 2012

În cea de-a doua zi au cântat formaţii precum:
„Sophisticated Lemons“ din Bucuresţi, cu melodii indie-rock.

Stufstock 2012

„Blue Pulse“ tot din Bucureşti, cu melodii rock’n’roll şi o mică influenţă de blues.

Stufstock 2012

Iar mai târziu, formaţia „Trooper“ din Târgovişte ne-a încântat cu câteva piese cunoscute, apoi l-au invitat pe Cristi Hrubaru de la Cronica Cârcotaşilor pe scenă să cânte o piesă împreună cu ei.

Stufstock 2012

Stufstock 2012

Între melodii, Alin Dinca, solistul „Trooper“ ne-a anunţat că urmează să aterizeze pe plaja din faţa scenei două parapante care aduceau cu ele o mică parte din stuff-ul festivalului.

Stufstock 2012

La lăsarea întunericului, a urcat pe scenă trupa „Vendetta“ din Bulgaria, pentru cei care ascultă heavy-metal împreună cu puţin rap.

Stufstock 2012

Apoi trupa „Coma“ cu melodii consacrate, fredonate de audienţă, precum: „Cântă-mi Povestea“ şi „Coboară-mă-n rai“.

Stufstock 2012

Trupa „E.M.I.L“ a intrat în scenă pentru a binedispune publicul mai mult decăt reuşisera cei de la „Coma“ s-o facă, iar melodia cea mai potrivită pentru această ocazie a fost „Pisica“.

Stufstock 2012

Şi fiindcă orice concert are nevoie de o surpriza (sau mai multe), băieţii de la „Coma“ au fost invitaţi de cei de la „E.M.I.L“ să cânte împreună cu ei ultimile două melodii pregătite pentru acea seară.

Festivalul Stufstock 2012 a fost încheiat de capul de afiş al acestuia: „The Subways“ din Anglia, care au reuşit să combine un show spectaculos cu ritmul punk al melodiilor interpretate, lăsându-ne un parfum plăcut despre experienţa lor în România.

Stufstock 2012

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *