Misterul buzunarelor

Misterul buzunarelor

Misterul buzunarelor

de Laura Ştefan – colaborator
foto: Ana Lungu – colaborator foto

Nu v-aţi întrebat adesea unde este portofelul, abonamentul de metrou/RATB, căştile, telefonul, ori nu mai ştiu eu ce alt lucru esenţial? Şi vă chinuiaţi ore întregi căutându-le, când ele stăteau bine mersi în buzunarul de la geacă ori blugi? Desigur că DA, cu toţii facem această greşeală, căutăm oriunde în afară de acel loc incredibil de evident.

Este atât de stupid când îţi dai seama ce importante sunt aceste micuţe bucăţi de material adăugate hainelor noastre, ele reprezentând unul dintre cele mai de folos părţi din haine, reprezintă locul unde oamenii în general îşi îndeasă tot felul de lucruri.

O bună întrebare ar fi: „Oare ce poţi găsi într-un buzunar după o vreme?“ Bomboanele mentolate ale bunicii vechi de cine ştie câţi ani, mărunţiş (că altfel nu se putea), ambalaje, bonuri, poate şi o sumă de bani mai bătută de vreme, iar lista nu se opreşte aici.

Din când în când mai fac şi eu curat printre vechile mele haine, doar aşa din plăcere, imaginându-mi de cine ştie ce mai dau. Este amuzant când alegi un hanorac la întâmplare din maldărul de haine ţintuit în mijlocul camerei, când mă aşez pe podea simţind din ce în ce mai tare mirosul de naftalină, poate şi cu o melodie mai veche pe fundal pentru a-mi trezi toate amintirile, apoi cotrobăind neliniştită prin sărmana haină atât de uzată şi, depinzând de noroc, mai gasesc câte o surpriză, de la bomboanele cu păr până la o felie de şuncă urât mirositoare (ce ar fi trebuit să ajungă la căţelul din faţa blocului).

Fascinată de tainele deţinute de buzunarele hainelor noastre m-am hotarât să întreb câţiva prieteni şi să îi supun unui mic test „Tu ce poţi gasi în buzunare?“

Priviţi rezultatele!

Iasmina (16 ani) – Spre dezamagirea mea şi a ei, tot ce a găsit a fost o gumă lipită (ce cu greu a cedat), multe bonuri de la KFC şi şerveţele pline de mucozităţi, dar ne-a mărturisit că una dintre surprizele de acum câţiva ani găsite în buzunarul de la pantaloni a fost ecranul spart de la noul ei telefon (aşa îi trebuie dacă îl ţine în buzunarele din spate).

Cristi (18 ani) – La viaţa lui a mâncat foarte multă ciocolată aşa că una dintre surprize a fost o bucată de ciocolată topită în buzunarul din spate al blugilor dând impresia că a avut un „mic accident“(nimic surprinzător).

George (17 ani) – A avut ocazia de a-şi da seama unde dispăruse lumânarea de la Învierea de anul trecut, dar din păcate el nu a avut prea mult noroc şi a sfârşit încercând să cureţe resturile de ceară din buzunarul imaculaţilor săi pantaloni. Acesta ne-a mai mărturisit că şi el în trecut a avut o mică problemă cu un pix cu gel ce se spărsese exact în buzunarul de la hanorac.

Buzunarele voaste sunt pregatite pentru smotoceală? Baftă în căutarea comorii ascunse în buzunarele voastre! Cine ştie ce bucată de şuncă ascundeţi voi acolo.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *