Cand esti presat…

Cand esti presat

Cand esti presat

de Irina Brătan – redactor
foto: Ioana Muntean – fotoreporter

…adesea e pentru că ai momente d-alea mai lunguţe, în care stai cu sufletu’ la gură (de regulă, de la suspans). Ni se-ntâmplă tuturor, mai ales când aşteptăm ceva important.

Şi parcă vrei să te doară fix în fund de toată mămăliga. Da’ doar vrei, că nimeni nu te-ntreabă dacă-ţi convine sau nu. Ş-atunci te-ntrebi: „Ce-i de făcut ca să scap de bubă?“. Şi, oriunde-ai fi, numa’ la asta te gândeşti, ş-o-nvârţi pe toate părţile că nu ştii ce să faci, cum să faci.

După, când mai e puţin până să te ia naiba, o laşi moartă. Iar na, era o vorbă-n popor cum că „un rău nu vine niciodată singur“. Parcă-ncep să cred şi eu în ea, poate pentru că la început sunt sigură că „răul“ se va petrece. Nu-i problemă de destin sau aşa ceva, cum am mai auzit. De fapt, nici nu ştiu clar despre ce este vorba, dar refuz să cred în destin. Chestia e că se cam întâmplă. Iar, când o face, îţi dă palma ş-apoi gata, pace ţie.

Bunica unei prietene se ghida după zicala asta: „Dacă ţi se-ntâmplă să cazi, te scuturi şi te ridici“. Şi zău că are dreptate! Pentru că nimic nu contează. Pentru că trăieşti clipa şi nu faci rahatul praf, dând calului ovăz.

Deci reţine: cazi, te scuturi, te ridici! Dar, mai întâi, stai să vezi dacă vei fi aruncat în şanţu’ cu noroi sau în cel cu maci. Şi până afli asta, faci peri albi pe picioare. De disperare, poate asculţi chiar muzica lu’ taică-tu.

E bine însă de ştiut că, dacă aştepţi deznodământul (poftim, c-o iau cu româna!) şi-ţi păstrezi calmul, o s-o scoţi la capăt, chit că vei primi sau nu un şut în fund. Iar faptul că poate-ţi iei şutul nu-i ceva atât de rău. Mă gândesc numa’ că am văzut bătrânei ce şi-au luat picioare-n cur pe vârsta ’naintată – la propriu! Iar asta mi se pare mai naşpa!

În momentul în care realizezi că şi asta s-a terminat, te uşurezi aşa, de parcă nici nu-ţi vine să crezi că ţi-ai plâns atât oful, pe care încă nu-l aveai. Ş-apoi restul s-a dus pe apa sâmbetei, din fericire. And the shit hit the fan!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *