Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

de Andrei Antonescu – redactor
foto: Georgiana Balaban – colaborator foto

Pe data de 28 Martie a anului 2012 am avut plăcerea de a participa la cea de-a doua ediţie a spectacolului „Hollywood Music in Bucharest“, eveniment care s-a desfăşurat la Sala Palatului.

La ora 19:00, când aproximativ 3 sferturi din public şi-au ocupat locurile, spectacolul a început cu paşi mici, prezentându-ne o părticică din coloana sonoră a filmului „King’s Row“, un film din 1942 care prezintă povestea unor oameni simpli, tineri, ce au crescut într-un orăşel din America. Filmul îi are în distribuţie pe cel de-al 40-lea Preşedinte al Americii, Ronald Reagan (interpretând un rol care i-a adus un plus de faimă în ochii spectatorilor), Ann Sheridan, Robert Cummings şi Betty Field.

Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

Următoarea coloană sonoră, aparţinea renumitului film de dragoste „Casablanca“. Acţiunea filmului se desfăşoară în perioada celui de-al doilea război mondial şi prezintă povestea unui om care este nevoit să decidă între dragoste şi obligaţiunile sale sociale. Filmul câştigă trei premii Oscar, inclusiv premiul pentru cel mai bun film al anului 1942. Următorul film a cărui coloană sonoră ne-a gâdilat simţul auditiv a fost „Ben-Hur“. Un film epic, din anul 1959, care a câştigat un record de 11 premii Oscar, cu Charlton Heston ocupând rolul protagonistului.

European Royal Orchestra, ce a cuprins 70 de instrumentişti însoţiţi de renumitul dirijor austriac Gottfried Rabl, au cântat la perfecţie şi fără pic de încetare.

Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

A urmat coloana sonoră a filmului „Lawrence of Arabia“, din 1962, care este considerat unul dintre cele mai grozave filme din istoria cinematografului şi care este bazat pe viaţa ofiterului englez T.E. Lawrence – în rolul protagonistului, Peter O’toole. Spectacolul a încetat pentru 20 de minute, în scopul revigorarii spectatorilor, dar şi a artiştilor. Evenimentul a continuat cu filme consacrate şi arhicunoscute, precum: „Indiana Jones“, „Star Wars“, „Superman“, „Lord of the Rings“, „Back to the future“, „Forrest Gump“, „Harry Potter“, „Polar Express“ şi „Pirates of the Carribean“.

Deşi ar fi putut să existe o diversitate mai mare în filmele prezentate, spectacolul a fost un deliciu pentru cinefilii de pretutindeni, şi cineaşti deopotrivă, factorul nostalgic cuprinzând cu siguranţă fiecare spectator din sală. La fiecare material orchestrat am avut parte de o serie de imagini proiectate pe un ecran imens, poziţionat în spatele instrumentiştilor, dar şi de un spectacol de lumini extraordinar. Pe parcursul spectacolului, sufletele noastre au fost ridicate în aer de grandoarea evenimentului, dar şi datorită a două voci minunate, una dintre ele aparţinând cântereţei de operă, Daniela Vlădescu.

Hollywood Music in Bucharest, editia a 2-a

În încheiere, publicul a avut parte de o supriză, participând cu drag la un omagiu adus artistei de muzică pop, recent decedată, Whitney Houston. Melodia „I will always love you“, cântată de încântătoarea Paula Selling, a ridicat fiecare spectator în picioare. Toată sala a fost cuprinsă de magia filmului şi mi-a făcut o plăcere deosebită să particip la un eveniment bine structurat şi organizat.

Prin această cale, urez felicitări organizatorilor pentru o seară de neuitat şi aştept cu nerăbdare a treia ediţie.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *