Change your highschool

Change your highschool

Change your highschool

de Ana-Maria Caciulă – colaborator
foto: Radu Lupescu

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ a realizat un proiect foarte interesant ce se numeste „Change your highschool“. El constă într-un schimb de 50 de elevi pe timp de o zi. În primă fază au ales ca „partener“ Colegiul Naţional „Sfântul Sava“. Astfel, miercuri, 28 martie, 50 de elevi de toate vârstele din C.N.G.L. au mers să facă ore la C.N.S.S. şi invers.

Iniţial, elevii erau puţin sceptici, deoarece nu ştiau la ce să se aştepte. Cu toate astea, lucrurile au luat o întorsătură frumoasă. Printre haosul produs şi nerăbdare, puteai observa că atmosfera era una plăcută şi nicidecum nu ai fi zis că ar exista vreo rivalitate sau competiţie între licee.

Prima oară, am mers în C.N.S.S. să vedem ce şi cum. Imediat ce s-a sunat de pauză, am bombardat lăzăriştii cu întrebări. Ce au zis şi cum s-au simţit puteţi să vedeţi chiar voi în următoarele interviuri.

T.P. : Cum a fost să faci ore la C.N.S.S.?
Ana (C.N.G.L. – cls. a XI-a): Am crezut că o să fie foarte diferit faţă de liceul meu, însă a fost aproape la fel. A fost super şi mă bucur că m-am înscris în acest proiect.
Georgiana (C.N.G.L. – cls. a XI-a): Deşi dintotdeauna mi-am dorit să fiu elevă în C.N.G.L., a fost foarte tare şi aici. Se vede că este un liceu foarte tare şi cu oameni de calitate.

Change your highschool

Încântaţi de părerea lăzăriştilor din Colegiul Naţional „Sfântul Sava“, am plecat spre C.N.G.L. să vedem cum s-au simţit şi saviştii: am avut o mică surpriză nu tocmai plăcută când unul din participanţi a declarat că nu a avut parte de o experienţă aşa plăcută în celălalt liceu. În orice caz, saviştii au fost foarte încântaţi de C.N.G.L.

Andreea (C.N.S.S. – cls. a XI-a): Nu ştiu cum a fost în cealaltă parte, dar aici a fost super. M-am înţeles foarte bine cu oamenii de aici şi profesorii au fost de treabă. Mi-a priit această experienţă şi cel mai mult mi-a plăcut faptul că la ore a fost o atmosferă detaşată.

Change your highschool

În concluzie, se pare că majoritatea liceenilor s-au simţit bine schimbând pentru o zi liceul. „Change your highschool“ se va desfăşura şi între alte licee şi cred că este o oportunitate foarte bună pentru a vedea şi altfel de adolescenţi şi, de ce nu, şi altfel de profesori.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *