Roll it! – Secret Window (2004)

Roll it! – Secret Window (2004)

Roll it! – Secret Window (2004)

de Andrei Antonescu – redactor
foto: cinemagia.ro

„Sunt sigur că în timp, moartea ei va fi un mister chiar şi pentru mine“. Stephen King ne oferă, ca de obicei, o poveste plină de suspans, mister şi ambiguităţi psihice.

Mort Rainey (Johnny Depp) este un scriitor de succes care şi-a pierdut inspiraţia, şi care trece printr-o perioadă grea a vieţii sale, de când a aflat că soţia lui îl înşeală. Aşa că personajul nostru se retrage în cabana sa de pe malul lacului pentru a cugeta asupra celor întâmplate şi, eventual, pentru a scrie o carte nouă care să îl scoată din realitatea lui deprimantă, cu speranţa că succesul pe care l-a avut odată se va întoarce. Din păcate, acesta devine incapabil să mai alcătuiască chiar şi o singură propoziţie.

Mort îşi petrece majoritatea timpului dormind pe canapea, deşi ar trebui să găsească o modalitate de a trece peste divorţul dureros şi să îşi continue viaţa. Este terorizat constant de evenimentele din viaţa lui, şi tot ceea ce are legătura cu căsnicia lui care este pe ultima sută de metri, ceea ce îl face să vrea să îşi zboare creierii.

Colac peste pupăză, la uşa ilustrului nostru scriitor apare un individ pe nume John Shooter (John Turturo) care îl acuză pe Mort de plagiat.

În urma acestei întâlniri, viaţa lui Mort devine o serie de evenimente nefericite, apar victime şi este nevoit să angajeze un detectiv pentru siguranţa sa proprie, dar şi pentru a pune capăt unui complot irelevant şi periculos.

În timp ce intriga acestui film se desfăşoară, ni se oferă mici piese de puzzle până la sfârşitul unei iluzii ce continuă de la început până la sfârşit. În scurt timp observăm faptul că sunt nenumărate similarităţi între cele două personaje şi asta indică o anumită previzibilitate în direcţia poveştii, dar nu dezamăgeşte în actul final.

Aşa cum am observat şi în filme precum „Pulp Fiction“, „Fargo“ sau „Requiem for a dream“, dialogul dintre personaje este un adevărat deliciu. Este interesant modul în care pasează de la unul la altul mărul discordiei, şi nu poţi să îţi dai seama care dintre ei este mai paranoic sau cine are mai multe probleme pe plan social.

Filmul dispune şi de câteva momente comice, în ciuda tonului dramatic şi întunecat pe care îl afişează prin imaginile sale, graţie actorilor de nota 10 precum Johnny Depp, John Turturo, Maria Bello şi Timothy Hutton. Stephen King a oferit întotdeauna publicului nişte poveşti care au fost adaptate cu succes pe peliculă, unele dintre ele câştigând chiar şi Oscar-ul. Vizionare plăcută.

Recommended Articles

1 Comment

  1. Super tare articolul!Bravo Andrei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *