Un picut de flashmob la Gaudeamus!de Maria Cârstian – redactor
foto: Cătălina Cosma – colaborator foto

Sâmbătă, 26 noiembrie, în cadrul târgului de carte Gaudeamus, câţiva indivizi s-au gândit să pună la cale un flashmob! Nu de alta, dar e un concept amuzant, recreativ şi prea puţin cunoscut în România.
Ideea era ca o groază de lume să se oprească prin Romexpo în exact acelaşi timp şi să rămână nemişcată preţ de cinci minute. Asta ar fi făcut ca măcar un sfert din oamenii adunaţi la Gaudeamus să îngheţe pentru scurt timp în diferite ipostaze.

Ne-am întâlnit şi noi cu aceşti omuleţi la intrarea în Romexpo, undeva în jurul orei 15:00. Deşi, iniţial, trebuiau să participe în jur de două sute de oameni la flashmob, la faţa locului abia dacă ne-am strâns vreo douăzeci. Dar asta n-a fost o problemă. Mai greu ne-a fost când am văzut tot omorul şi toată înghesuiala continuă din Romexpo. Fiind destul de puţini şi fiind aşa mare aglomeraţie, s-a decis să rămânem grupaţi şi să „îngheţăm împreună“ sub „umbrela“ unei anumite idei.Astfel, am ajuns să facem chiar trei-patru flashmob-uri destul de drăguţe. Noi am îngheţat, oamenii s-au oprit să ne privească, s-au mirat, ne-au filmat, iar după cinci minute am revenit la normal. La un moment dat, ne-am adunat toţi pe scara principală şi am privit împietriţi către un punct imaginar de deasupra noastră. A fost simpatic, în măsura în care toată lumea care trecea pe lângă noi simţea apoi nevoia de a se uita în sus. Am auzit chiar pe cineva plângându-se că nu înţelege unde trebuie să se uite!

Chiar a fost o treabă amuzantă şi recreativă, dar din păcate conceptul ăsta de flashmob nu prea are mare căutare la români. O doamnă chiar s-a închinat tare speriată când ne-a văzut şi alţi câţiva au exclamat, de asemenea, că îi speriem. Şi-mi pare rău, pentru că în afară flashmob-urile şi toate manifestările astea spontane sunt foarte bine privite. Şi cred cu tărie că şi-n România se poate întâmpla lucrul ăsta, trebuie doar ca românul să-şi mai deschidă un picuţ mintea. Şi cum să i-o deschizi, dacă nu tot prin manifestare nonconformistă şi flashmob?

Recommended Articles

1 Comment

  1. Imi place initiativa, am tot vazut in ultima vreme tot felul de adunari spontane tip flash mob. Am gasit recent pe net un site dedicat acestui tip de manifestare sociala, flashmob-romania. E destul de interesant, puteti sa intrati sa cititi pentru ca am descoperit lucruri noi acolo.

    http://www.flashmob-romania.ro este adresa, am gasit si o comunitate online pe facebook, Flashmob Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *