Vancouver – un oras care are multe de spus…

Vancouver – un oraş care are multe de spus...

Vancouver – un oraş care are multe de spus...

de Laura Tătaru – redactor
foto: Bogdan Buduru

Există oraşe care efectiv te captivează şi te uimesc într-un mod cât mai plăcut, oraşe unde diversitatea este secretul succesului şi unde nu contează de unde vii sau cine eşti pentru a avea parte de o viaţă frumoasă, pur canadiană! Există oraşe precum Vancouver, pata de smarald din provincia Columbia Britanică din vestul extrem al Canadei.

Povestea numelui acestui oraş este interesantă şi amuzantă în acelaşi timp. George Vancouver, comandantul navei britanice din perioada anilor 1790, este cel care l-a ,,botezat“, după o vizită cu surprize. Sursele spun că bărbatul era mai ursuz şi nu suporta în fel şi chip zgomotele, mai ales că momentul descoperirii acestui loc a fost înregistrat într-o vară foarte ploioasă. Cert este că George l-a detestat din prima clipă! Uimitor este faptul că până în zilele noastre oraşul îi poartă numele… Este clar că a fost o ,,conspiraţie“ la mijloc!

Vancouver – un oraş care are multe de spus...

Mulţi oameni, când pronunţă Vancouver, sunt purtaţi cu gândul la Greenpeace. Ştiţi voi, organizaţia aceea mondială care luptă pentru ecologie şi pentru sănătatea planetei pe care o populăm în număr colosal – şapte miliarde… Nici nu mai încape îndoială de ce Vancouver-ul a fost votat ani de-a rândul unul dintre cele mai locuibile şi curate oraşe de pe mapamond. Ca să fiu mai precisă, acesta ocupă locul al treilea pentru cea mai bună calitate a vieţii! Nu numai acest aspect te fascinează, dar şi arhitectura tipică de ,,West Coast“, departe de stilul European-Nord American de pe coasta de est.

Mai nou, Vancouver-ul mai este cunoscut şi sub denumirea de ,,Hollywood North“. O parte din studiourile de filmare Paramount, Lions Gate şi Bridge Studios, faimoase pe plan mondial, au aici magazine şi ocazional te poţi întâlni pe stradă cu o mulţime de actori celebri! Vancouver-ul primeşte bronzul în ierarhia celor mai mari producţii de film după Los Angeles şi New York. Cu siguranţă peisajul urban care combină atât oceanul, cât şi munţii oferă Vancouver-ului acel-ceva special.

Vancouver – un oraş care are multe de spus...

După o analiză meticuloasă, am ajuns la concluzia că acest oraş chiar te poate lăsa cu gura căscată. Aici poţi efectiv să schiezi, să joci golf, să te plimbi cu bicicleta şi să ieşi la o plimbare liniştită cu barca în aceeaşi zi! Ar trebui totuşi să iei în seamă faptul că în Vancouver se poate declanşa în orice clipă un cutremur devastator (care poate să ajungă chiar la 8 grade pe scara Richter) din cauza faliei dintre Seattle şi Portland! Din punct de vedere climatic, aici se regăseşte cel mai plăcut climat din întreaga Canada, balanţa înclinându-se şi înspre cel mai ploios… Punctul forte este, însă, vegetaţia luxuriantă şi verde.

Totodată, dacă vizitezi Vancouver-ul nu trebuie să ratezi insula Tofino, un loc care trebuie gustat din plin şi care reuneşte iubitorii de surf, de pescuit, de natură în general! O privire de ansamblu aduce în prim plan oceanul şi muntele.

Vancouver – un oraş care are multe de spus...

Dacă ar fi să tragem linie, aş conchide că Vancouver-ul este unic şi merită vizitat la orice vârstă. Numai să deţii şansa de a pătrunde pe meleagurile canadiene şi fără nicio îndoială te va lega ceva de cultura şi frumuseţea acestora!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *