Fotoreportaj – Roaba de cultura

Roaba de cultura

roaba de cultura_raluca anculete_fotoreporter-12

fotoreportaj de Raluca Anculete – fotoreporter

Proiectul „Roaba de Cultură“ este desfăşurat ȋn parteneriat cu Administrația Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti ȋn incinta parcului Herăstrău, zona Pescăruş.

„Prin «Roaba de cultură» ne-am dorit să aducem cultura acolo unde sunt oamenii şi să venim cu o alternativă la petrecerea timpului liber prin muzică, dans, pictură sau teatru.
Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punți prin ȋntoarcerea la valori, la cultură şi dialog. «Roaba de cultură» este un exercițiu pe care fiecare dȋntre noi il poate face“, a spus preşedintele Asociației Green Revolution, Raluca Fişer.

roaba de cultura_raluca anculete_fotoreporter-2

Ȋn zona poieniței, cum este cunoscută printre tineri, pasionații de lectură pot ȋnchiria cărți, ȋn mod gratuit, chiar din roabă, pe care le pot citi numai ȋn spațiul amenajat. Cei care vor dori să continuie lectura a doua zi pot face o rezervare a cărții pentru 24 de ore.

Se pun la dispoziție fotolii pară şi saltele pentru o simplă relaxare sau vizionarea proiecțiilor de filme (ȋn seara vizitei echipei Teen Press a rulat filmul Ratatouile), la fel ca hamace amplasate la umbra copacilor, palete şi fluturaşi de batminton sau mingii de volei sau fotbal. Pentru adepții jocului de şah, lângă brazi există o tablă ȋn mărime naturală.

roaba de cultura_raluca anculete_fotoreporter-7

„Am fost şi voi rămane un susținător al culturii. Sprijin acest amplu proiect pentru că oamenii sunt sătui de dictatura nonvalorilor. Faptul că pot fi urmărite spectacole de teatru, proiecții de film, concerte de muzică clasică, că oamenii vor putea participa gratuit la cursuri de dansuri sau de olărit este o bucurie pentru mine.
Cultura hrăneşte spiritul, iar oamenii sunt dornici de a se ȋntâmpla, ȋn oraşul ȋn care locuiesc, lucruri de bună calitate care ȋncep să devină şi la noi o normalitate, aşa cum se ȋntâmplă ȋn marile capitale europene“, a declarat Radu Popa, director general, ALPAB.

roaba de cultura_raluca anculete_fotoreporter-8

Proiectul este multianual şi se desfăşoară ȋn perioada martie – octombrie, iar accesul ȋn zona amenjată este liber, şapte zile pe săptămană.

Detalii suplimentare puteți găsi la adresa www.roabadecultura.ro

Recommended Articles

1 Comment

  1. Foarte simpatic, must go!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *