Dubai, un oras al recordurilor

Dubai, un oras al recordurilor

Dubai, un oras al recordurilor

foto și text de: Andreea Samoilă – redactor

Nu este niciun secret faptul că persoanelor din Dubai le place să facă lucrurile la o scară mare. Cea mai mare fântână din lume? O au. Cea mai înaltă clădire de pe pământ? O au și pe aceasta. Cel mai scump cocktail făcut vreodată? Normal că îl au și pe acesta.

Acest emirat este cunoscut pentru locul de joacă uriaș pe care îl reprezintă. Unde altundeva poți să combini o zi de cumpărături cu puțin sport pe cea mai mare pârtie acoperită din lume, când afară sunt 27 de grade? Cu siguranță, în Dubai se pot face cele mai nebunești lucruri și nu e de mirare că orașul a evoluat în 20 de ani cât altele în o sută.

Dubai, un oras al recordurilor

Știind că Dubaiul este unul dintre orașele cu cele mai celebre și uimitoare atracții turistice (care, evident, trebuie să fie cele mai mari din lume), haideți să vedem de ce acest emirat este unul dintre cele mai căutate locuri de vacanță.

Orice persoană care aude numele emiratului, se gândește instantaneu la celebrul hotel de „șapte“ stele, Burj Al Arab. Cel mai scump și mai înalt hotel din lume, acesta a devenit simbolul orașului din 1999, când a fost deschis. Majoritatea persoanelor se întreabă ce poate să ofere acest resort, încât prețul este atât de mare. Ei bine, camerele sunt pe două etaje, are un heliport și la ultimul etaj este barul Skyview, la care este servit cel mai scump cocktail din lume. O întâmplare tragică, dar comică rămasă în istoria acelui bar este reprezentată de o persoană care a cumpărat acea băutură și, în timp ce chelnerul aducea paharul la masă, s-a împiedicat și l-a scăpat pe jos. Ei bine, surpriza este uriașă: clientul nu se enervează și mai comandă una și decide să plătească ambele cocktail-uri!

Dubai, un oras al recordurilor

Dubaiul se mândrește și cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, cu o înălțime de 828 m și 160 de etaje. Însă nu uimește doar prin mărimea sa, ci și prin faptul că, privită de sus, are forma de floare de lotus, iar la etajul 154 are o moschee, fiind totodată și cel mai „la înălțime“ lăcaș de cult. Și, pentru că are atât de multe etaje, acest turn are și cele mai rapide lifturi de pe pământ, viteza lor fiind de 64 km/h sau 18m/s.

Cei care fac planurile pentru anumite construcții din Dubai au o imaginație foarte bogată, rezultatele finale fiind cu adevărat excentrice. Continuând cu lista „cele mai mari lucruri din lume“, pe aceasta se află și Palm Jumeirah. Este cea mai mare insulă artificială făcută vreodată de om și este vizibilă din spațiu. De asemenea, pe insula în formă de palmier se află aproximativ 500 de case de lux și un hotel celebru în interiorul căruia se află un acvariu.

Dubai, un oras al recordurilor

Pentru a dovedi întregii lumi bogăția lor, cei din Dubai se mândresc și cu cel mai mare inel cu diamant din lume, găsit în souq-ul de aur. Acest lucru este atestat și de certificatul „Guiness Book“, așezat în vitrină lângă el. Deși este cel mai mare de pe pământ, el este complet inutil, având cel puțin jumătate de metru în diametru.

Fiind cunoscut pentru mall-urile uriașe, orice vizitator al emiratului are, într-un fel, obligația de a le vizita. Așadar, orașul neavând prea multă istorie, pe lista de atracții turistice nu se află numeroase muzee, ci multe mall-uri. Printre cele mai cunoscute se află Mall of the Emirates, care are în incintă aproximativ 500 de magazine. Poate că vă întrebați ce e atât de surprinzător la un mall. Ei bine, acesta găzduiește cea mai mare și cea mai lungă pârtie indoor din lume, care are o lungime de 400 de metri și conține șase mii de tone de zăpadă. În plus, Mall Dubai este cel mai mare centru comercial din lume, cu peste 1200 de magazine de toate felurile.

Dubai, un oras al recordurilor

În interiorul acestuia se află un acvariu uriaș, care conține 85 de mii de specii, cum ar fi rechinul sau pisica de mare. De pe terasa principală a mall-ului, oamenii pot admira în timp ce se odihnesc turnul Burj Khalifa, care este luminat superb, iar la ora 18 pot admira un spectacol incredibil. Acesta este făcut de cea mai mare fântână arteziană din lume, denumită Dubai Fountain. Ea folosește 83 de mii de litri de apă, are peste 6600 de lumini, are o lungime de 275 de metri și aruncă apa până la înălțimea de 500 de metri. Fântâna Dubai este atât de spectaculoasă pentru că apa țâșnește în aer pe ritmul unor melodii celebre precum: „Thriller“ de Michael Jackson, „Con te partiro“ de Andrea Bocelli sau „I will always love you“ de Whitney Houston.

Dubai, un oras al recordurilor

Pe lista de lucruri ce trebuie făcute când se merge în Dubai se află și o escapadă în deșert. Numeroasele oferte includ curse rapide cu mașini, călătorii cu cămila, spectacole cu șoimi dresați, programe artistice și sandboarding (snowboard pe nisip). După o plimbare rapidă cu o mașină pe dune, care te face să te simți într-un mountain rousse, participanții pot admira apusul cu adevărat spectaculos și apoi sunt duși în tabără. Acolo au oportunitatea de a călări o cămilă, de a mânca preparate specifice (printre care se află și carnea de cămilă!) și de a privi un moment artistic.

Dubai, un oras al recordurilor

Plajele lungi cu nisip auriu, mallurile și souk-urile uriașe, deșertul spectaculos și atracțiile turistice de neuitat au făcut ca Dubaiul să devină una dintre cele mai căutate destinații de pe pământ.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.