The Mp3 Experiment

The Mp3 Experiment

The Mp3 Experiment

de Thomas Bărbulescu – redactor
foto: Adrian Conete – colaborator foto

Tot „navigând“ pe internet zilele acestea, am dat peste o mișcare interesantă, care începe să aibă din ce în ce mai mulți susținători și participanți.

Aceasta se numește „The mp3 experiment“ și este un fel de flash mob. Diferența este că lumea nu dansează sau cântă, ci fac ce li se spune. Cine le spune? Un narator omnipotent de deasupra, după cum se recomandă, care mai este cunoscut și după numele de „Steve“. Cum le spune? Fiecare participant download-ează un fisier mp3 și la o oră stabilită toata lumea dă drumul acelui fisier.

În total, s-au organizat aproximativ treisprezece flash mob-uri de genul acesta. Fiecare eveniment are o anumită tematică și fiecare participat este rugat sa aducă anumite obiecte care îi vor fi necesare.

Ultimul eveniment de acest tip, numarul nouă, s-a desfăsurat pe Insula Guvernatorului în New York City cu ocazia festivalului „River to river“. Participanții au fost rugați să cadă simultan, să alerge, să se bată cu apă, să arunce cu animale de pluș în aer și multe alte activitați

Cel mai popular experiment, conform statisticilor YouTube, este însă cel cu numarul șapte, desfășurat tot la New York. După ce s-a apăsat butonul play, toată lumea a început să urmeze instrucțiunile lui „Steve“. Acesta i-a rugat să danseze, sa bată palma cu non-participanți, să danseze împăturiți în hârtie igienică și altele.

Organizația care pune la punct aceste manifestații este „Improv Everywhere“. Aceasta este cunoscută pentru acțiunile pe care le organizează având proiecte, în afară de „The mp3 experiment”, care au facut vâlvă în SUA.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *