Fotoreportaj Berlin

berlin

berlin

fotoreportaj de Raluca Anculete – fotoreporter

Berlinul este capitala Germaniei și este situat pe râul Spree, fiind cel mai mare oraș al țării, cu o populație de aproximativ 4 milioane de locuitori.

Datorită faptului că acum nu mai este divizat, orașul înflorește, devenind pe zi ce trece o destinație turistică încântătoare, ce așteaptă cu brațele deschise vizitatorii din toată lumea.

DSC_0873

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul s-a desprins de trecut și a început dezvoltarea, construindu-se unele dintre cele mai impresionante clădiri din înteaga Europă.

Unele dintre cele mai importante obiective turistice sunt:

Poarta Brandenburg, „Brandenburger Tor“, construită între anii 1788–1791 de către Carl Gotthard Langhans. Este cel mai important simbol al orașului și, concomitent, simbol de stat.

poarta brandenburg

Gara Centrală, „Hauptbahnhof“, care este una dintre cele mai moderne din lume și cea mai mare din Europa.

Gara centrala

Primăria, „Berliner Rathaus“, a fost construită în anul 1860 și găzduiește în momentul de față birourile primăriei, dar și ale altor instituții publice.

primaria

Parlamentul, „Das Parlament“, a fost construit între anii 1884 – 1894 și, în prezent, clădirea are o nouă cupolă, care oferă panorame superbe asupra Berlinului.

parlamentul

Coloana Victoriei, „Siegessaule“, a fost construită în perioada 1864 – 1873 de către Johann Heinrich Stack, în cinstea Războiului prusaco-danez din 1864, doar că până la finalizarea monumentului s-au mai adăugat câteva victorii, cum ar fi: Războiul prusaco-austriac din 1866 și Războiul prusaco-francez din 1871, sfârșit prin câștigarea bătăliei de la Sedan și prin învingerea lui Napoleon al III-lea.

Coloana Victoriei

Turnul de Apă, „Wassertürme“.

turnul de apa

Și, poate, cel mai important monument istoric este Zidul Berlinului, „Berliner Mauer“, care este un simbol al Războiului Rece, acesta despărțind în acele vremuri Berlinul de Vest (capitalist) de Berlinul de Est (comunist).

zidul berlinului

Marea majoritate a Berlinului a fost reconstruită, restaurată și revigorată, prezentând astăzi o arhitectură extraordinară, o îmbinare perfectă între nou și vechi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *