Expozitia ZOOMANIA.RO


Expoziţia ZOOMANIA.RO

de Ioana Dumitru – colaborator
foto: Ovidiu Udrescu – fotoreporter

În perioada 5 august – 15 septembrie puteţi vedea o expoziţie inedită ce are ca subiect animalele. Expoziţia se ţine la Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi este organizată de conducerea muzeului cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la înfiinţarea Societăţii pentru Protecţia Animalelor. Lucrările expuse provin din colecţia muzeului dar şi din colecţiile artiştilor dornici să-şi exteriorizeze simţirile şi părerile prin culoare şi artă.
Lucrările demonstrează privitorului că orice poate fi transformat în artă, dacă are acel „ceva“ ce reprezintă frumosul; câini decupaţi din tablă uzată sau un peşte din tablă, cuie şi roţi de skateboard sunt unele dintre puţinele exemple.


Expoziţia ZOOMANIA.RO

Calculele regăsite în creion pe unele din lucrări arată unicitatea imaginaţiei artistului.
Originalitatea a mers până la limite, unele lucrări făcând reclamă unor firme, cu ajutorul animalelor (ex. picioare de porc cu semnul „Adidas“). Altele „întruchipează“ revolta artiştilor împotriva uciderii de animale pentru hrana oamenilor (conserve de păsări şi viermi inscripţionate cu data de 12.10.1995).
Unele lucrări sunt inspirate din istorie: de la calul Troian şi cavaleri până la scene cu Nicolae Ceauşescu la vânătoare, omorând mistreţi, cerbi şi urşi.
Mesajele transmise de aceste picturi, desene şi mulaje aduc în prim plan importanţa, necesitatea protejării animalelor.
Dacă ceva din cele prezentate mai sus vă stârneşte curiozitatea, atunci arta contemporană vă aşteaptă! Până atunci, delectaţi-vă cu nişte imagini 🙂


Expoziţia ZOOMANIA.RO


Expoziţia ZOOMANIA.RO


Expoziţia ZOOMANIA.RO


Expoziţia ZOOMANIA.RO

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *