Watch out for the Friendzone!

Watch out for the Friendzone!

Watch out for the Friendzone!

text și foto de: Sabrina Canea – redactor

Să fii bucureștean nu este sub nicio formă ușor, iar asta mai ales după ce te obișnuiești cu peisajul tipic capitalei, care te absoarbe înăuntrul lui mai ceva ca nisipurile mișcătoare. Ce înseamnă să fii d-al lui București? Clădiri mari, vechi și cu bulină roșie, ambuteiaje, fum, țigări și chiștoace aruncate peste tot, metroul oprit între stații, bârfe aiurea-n tramvai, gunoaie, șervețele trei la zece mii, leucoplast cu rivanol și, de sigur, toată agitația plăcută în care se unduiește capitala.

Astfel, dansând pe lângă mormanele de zăpadă second hand din Cișmigiu, am dat astfel peste o gloată de minioni care se îndreptau grăbiți spre clădirea mare din capul străzii. „Ce să este, oare?“ Pentru că suntem stalkeri de primă clasă ne ținem după ei și, în cele din urmă, dăm de nea Lazăr.

Ei, nu te-ai prins? Lăzăriștii au pus-o iar d-un proiect mișto! Vinerea asta, 21 februarie, Lazărul a găzduit premiera unui super serial de comedie, și anume „FriendZone“, cu proiecția episodului 1 „Pilot“ din sezonul 1.

Watch out for the Friendzone!

După ce l-am salutat cumsecade pe Săndel, am dat o fugă pe scări pân’ la Sala de Festivități a liceului, unde am fost uimiți de-o coada care se întindea pe tot coridorul. Mai cu un „Flappy Bird“, mai c-un selfie, mai c-o bârfă micuță, lăzăriștii așteptau super entuziasmați să intre în sanctuarul lor cinematografic pentru următoarea oră.

Odată intrați și așezați comod în scaune, dăm peste echipa de film a liceului Lazăr – L.C.A. – oameni care, ușor emoționați, se pregăteau să spargă gheața cu noul lor proiect. Să vă dau o pistă?

În simpla și, totodată, complicata viață de licean îl găsim p-un coridor pe Cosmin Popa (Mihai Publik), un băiat retras, gamer convins, care nu prea le are cu viața socială. Totul era fain, frumos, până la Balul Bobocilor, de unde Andrei Mocanu (Tudor Croitoru) capătă orgoliul de-a se numi Mister Boboc. De aici mai departe urmează a avea loc o suită de evenimente banale, dar care contribuie la schimbarea vieții personajelor. Nici populara liceului, Ruxandra Iordache (Mălina Irimia) nu scapă neatinsă, redescoperindu-se și înțelegând, în cele din urmă, ce înseamnă liceul pentru ea. Totuși, ce ar fi un serial de comedie fără tocilarul împidicat? George Neagu (Andrei Bratu) este omul nostru, iar dacă-l aprovizionați cu alcool devine filozof instant. Fiind din grupuri diferite și totodată atât de asemănători în adâncul lor, cei patru iau parte la aventuri, momente de susținere, iubire, ură și desigur, clasicul „rămânem prieteni“.

Watch out for the Friendzone!

Curios? Pai, hai, să te lămuresc mai bine! Dacă n-ai apucat să vezi primul episod în premieră îți las eu un link aici.

Aflat sub regia și scenariul lui Dan Iliuță, serialul promite mult, tinzând să fie chiar „Ani de liceu“ al zilelor noastre. Cu personaje jucate cât se poate de natural și un montaj super profi pentru o echipă de liceu, îmbinând comedia cu realitatea vieții de licean, pilotul lăzăriștilor a fost un succes desăvârșit, gustat de întreaga audiență, de la puști, la adulți în toată firea. Deși echipa de film nu se află la prima lor „ecranizare“, „FriendZone“ fiind precedat de „Another Side of Heaven“, dramă cu care au participat chiar la diverse festivaluri, artiștii noștri au făcut o treabă nemaipomenită!

Am avut parte și de o surpriză plăcută. Se face că prezentatorul nostru, Alex, împlinește astăzi 51 de ani (sau 15?!). Astfel, colegii lui i-au făcut o surpriză foarte drăguța și așa el s-a trezit pe scenă c-un tort în față. LMA, băi!

Watch out for the Friendzone!

Între timp, noi am plecat și i-am lăsat exact cum i-am găsit: bucurându-se și jucându-se pe scena Sălii de Festivități. Totuși, ca să citez: „un toast pentru Lazăr!“ Așteptăm cu interes următorul episod. Multă baftă, L.C.A.!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *