Am fost la… Vernisajul „Colours“

Vernisajul -Colours-_Olivia Mihale_Fotograf al RCTP (1 of 1)-12

text si foto de Olivia Mihale – Laborantul foto al R.C.T.P.

Culori extravagante, piese de îmbrăcăminte de ultimă modă, machiaj care sfidează limitele frumuseţii şi nişte film developat… în asta constă Expoziţia Naţională „Colours“. Expoziţia, deschisă publicului între 24 martie şi 4 aprilie în cadrul magazinului „F64“ de pe bulevadrul Unirii, strânge o serie de fotografii ale artiştilor Dragoş Voicu şi Cătălina Cosma. Aceştia, prin colaborarea lor, au reuşit să surprindă esenţa tineretului prin modul în care acesta alege să se îmbrace.

Astfel, într-o sală special amenajată pentru evenimente de acest tip, s-au adunat în jurul orei 19:00, de la părinţii fotografilor, până la prieteni, simple cunoştinţe sau necunoscuţi curioşi să descopere ce aveau de spus cadrele prezentate. Deschiderea oficială a fost ţinută printr-un discurs al lui Dragoş şi al Cătălinei, care au povestit cum, în ciuda unei vieţi prea pline de matematică şi chimie, au reuşit să dea frâu liber câtorva momente de creativitate prin arta ce o practică cu atâta plăcere încă din clasa a VIII-a: fotografia.

Ea, elevă în clasa a XII-a la un liceu de prestigiu din capitală, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“, este o visătoare convinsă şi trăieşte prin arta pe care o creează. Prima sa poză expusă a fost la un vernisaj din Louxemburg, anul trecut. Acum, a revenit cu o serie de fotografii excepţionale care ne surprind prin ambiţia lor de a arăta cum, datorită hainelor, putem să ne schimbăm identitatea. Deşi mai mereu prinsă între liceu, teme și BAC, ea dovedeşte o pasiune desăvârşită pentru arta care, încet, încet, îi va aduce recunoaştere şi care este, în fapt, esenţa sa.

Vernisajul -Colours-_Olivia Mihale_Fotograf al RCTP (1 of 1)-8

El, student al Facultăţii de Chimie din Bucureşti, vede fotografia atât ca un mediu de exprimare, cât şi drept un „business“ în care munca depusă chiar îi aduce rezultate. La a doua sa expoziţie, tânărul redă, cu ajutorul diferitelor modele, rolul primordial pe care îl au hainele în rândul adolescenţilor şi cum reuşesc acestea să ne transforme. Dar, munca sa nu se opreşte aici! Pe Dragoş îl puteţi găsi la diferite evenimente sau pe la majorate, reuşind să îmbine utilul cu plăcutul. De asemenea, acesta a mai avut colaborări cu artişti români cunoscuţi şi a căutat să aducă fotografia în cât mai multe forme posibile în viaţa lui.

Expoziţia în sine, a cărei nume provine de la cadrele extrem de colorate pe care le puteţi găsi expuse aici, cuprinde 21 de fotografii ale căror temă este redată de îmbrăcămintea care ne schimbă. Culorile puternice şi contrastante reuşesc într-un mod plăcut să redea atitudinea pe care modelele o lasă impregnată în hârtia fotografică. Expoziţia a început ca un proiect al lui Dragoş cu o firmă de modeling, dar s-a extins, în final depăşind nivelul de reclamă şi devenind artă în adevăratul sens al cuvântului.

Vernisajul -Colours-_Olivia Mihale_Fotograf al RCTP (1 of 1)-11

Deci, ce mai stai pe gânduri? Profită de zilele acestea în care expoziţia mai este deschisă publicului şi descoperă cum pasiunea reuşeşte să alăture doi înrăiţi ai fotografiei, tineri care de abia îşi încep carierele. Vei fi cu adevărat surprins de impactul vizual pe care îl pot avea aceste cadre, ale căror scop pot spune că a fost atins: să ne amintească că ce punem pe noi ne va afecta atât atitudinea, cât şi imaginea noastră în faţa celor din jur.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *