De vorba cu…de Ioana Dobrin – seminarist
foto: Cătălina Cosma – seminarist foto

„Bine aţi venit la această activitate”, au fost vorbele care ne-au întampinat în momentul în care am intrat în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”. Muzică de ambient, gălăgie şi forfotă, mult entuziasm şi emoţii încălzeau acea sală.

Pe scenă au apărut cei doi prezentatori, Ioana Vlăsceanu şi Bucureşteanu Mihai, care ne-au prezentat un scurt filmuleţ despre Mihai Morar, şi ne-au spus cam cu ce se ocupă.

După zece minute, toată sala s-a ridicat în picioare şi l-a aplaudat pe Mihai, care şi-a făcut apariţia după cortină.
Le-a „poruncit” celor doi prezentatori să se aşeze, intrând în rolul de profesor imediat. Activitatea a fost împărţită în două părţi „Copilăria şi adolescenţa” şi „Prezent”.

În prima parte, am aflat despre omul din spatele vocii de la Radio ZU, cum nu voia să fie jurnalist, ci fotbalist. Cu ajutorul doamnei profesoare de limba şi literatura română, care l-a îndemnat şi l-a ajutat pe acest drum şi anume, cel de jurnalist, s-a hotărât să scrie la un ziar local din Baia Mare, şi mai târziu a lucrat la Radio Contact.
Întrebat dacă este o fire pozitivă şi deschisă, el ne-a răspuns negativ, spunând că este mai degrabă „nostalgic după profesoara de biologie şi după viaţa mea de la Baia Mare”. Ne-a mărturisit că el nu a avut nişte eroi ai copilăriei, ci doar oameni pe care i-a admirat şi pe care îi admiră în continuare, unii dintre ei fiind Andrei Gheorghe şi profesoara de română pentru că l-a „obligat” să dea la Facultatea de Jurnalism.

În a doua parte, „Prezentul“, cei din sală au avut ocazia să-i pună diverse întrebări invitatului, cum ar fi: „Care este motto-ul tău preferat“, „Care a fost şi este relaţia ta cu fetele“, „Care sunt proiectele de viitor“, „Ai mai vrea acum, după ce ţi-ai făcut o carieră aici, să pleci la N.Y.“, iar el a răspuns la fiecare cu argumentele necesare „Desigur că am un motto, şi acela este: «Live as if you were to die tomorrow» de Gail R. Mitchell“, „Întotdeauna am avut o relaţie foarte bună cu fetele, pot spune că în liceu stăteam numai cu fetele, mă înţelegeam mult mai bine“, „Sigur că aş pleca, dar am găsit şi părţi bune la România, care mă opresc aici“, „Proiecte am multe. În primul rând, vreau să mă ocup amănunţit de cariera lui Andrei Leonte şi da, ştiu că mulţi mi-au pus întrebarea cât investesc în el, iar – spre surprinderea lor – eu le-am spus că absolut nimic, pentru că au grijă alţii de acest aspect, cei care au fost impresionaţi de talentul lui. Alt proiect ar fi Forţa ZU, care constă în cel mai mare Karaoke din ţară şi desigur, sper eu, o altă ediţie X Factor“.
Proiectul „De vorbă cu… Mihai Morar“, avea şi un invitat surpriză, şi anume Andrei Leonte, câştigătorul X Factor, dar din păcate nu a putut să vină. Iar spre surpriza lui Mihai Morar, organizatorii i-au făcut un filmuleţ care conţinea poezia compusă de el „Poză. La trecut“, pe care îl puteţi vedea aici.

S-a sfârşit cu ropotele de aplauze care au fost prezente şi la început, şi cu admiratorii lui Mihai Morar, care s-au grăbit să-i „fure“ acestuia un autograf. Invitatul a declarat că „Mishu este hit“.


Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.