De la concertul Sinister si Casus

De la concertul Sinister si Casus

De la concertul Sinister si Casus

de Maria-Teodora Trăistaru – colaborator
sursa foto: https://www.bestmusic.ro

Ritmuri aproape satanice, mișcări venite din alte lumi, voce puternică și instrumente ce păreau că se rup sub puterea celor care le controlau. Așa a fost aseară, 26 octombrie, la concertul legendei death metalului internațional, Sinister din Club Fabrica.

Trupa olandeză, împreună cu trupa clujeană Decease (Thrash / Death), Casus (Death metal / Germania) și Killchain (Death Metal / Grindcore / Slovacia) au făcut un show extraordinar la prima ediție „Old Skull Death Night“.

Încă de la intrare, marea de rockeri era nerăbdătoare să înceapă concertul. Din păcate, Decease au început să cânte mai târziu decât era stabilit, amețind puțin programul. Dar încă de la primele acorduri, mulțimea a început s-o ia razna: mosh pit-urile erau la ordinea zilei. După ce au cântat despre politicieni, plăceri sadice („Sadistic Enjoyment“, melodia care are și un videoclip) și alte câteva melodii, au mulțumit publicului și s-au retras, lăsând loc pentru altă trupă cunoscută pe scena death metalului: Killchain. Din păcate, aceștia au avut ceva probleme cu sonorizarea, dar totul s-a rezolvat cât de repede posibil, Fabrica fiind totuși cunoscută ca fiind un club respectabil, unde se poate asculta muzică de calitate.

După Killchain, a urmat Casus, despre care pot să spun că a avut un playlist interesant. Au început cu „Molested“, „Breasts (era vorba despre cu totul altceva!) „Narrow“, „Hysteria“, „Wookie“ (da, a sunat de parcă un monstru păros s-ar dezlănțui pe scenă), „Nemesis“, „Storm of Stress“ (numele spune multe, nu?) și au încheiat seara cu „Vicious Circle“. Simpaticul solist cu vocea de fier a rămas după concert pentru autografe și, desigur, pentru fanele românce. Că doar nu degeaba suntem recunoscute noi, fetele, pe plan internațional ca fiind cele mai atrăgătoare.

După o pauză relativ scurtă, scena a fost acaparată de trupa așteptată toată seara: Sinister. Imediat ce Adrie Kloosterwaard a început să cânte, pletele din public au început să se dezlănțuie într-un headbang-ing de mai toată frumusețea! Cu trupe preferate ca Belphegor, Behemoth și Cannibal Corpse, vă imaginați cum și ce au cântat olandezii. Fețele speriate, înfricoșate și, în același timp, dure ale lui Adrie ne induceau în eroare la fiecare melodie, dar fiecare a știut să se distreze în felul lui.

La sfârșit, cum era de așteptat, toată trupa s-a întors pentru autografe și poze cu fanii înfocați. Ce să mai, un concert ce a meritat din plin toți banii, mai ales că trupele au rămas ulterior la (mai multe) beri!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *